• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
в някоя от европейските програми за субсидиране ?
ArturDent - Почти Безобиден
За какво?
Аз съм участвал в 2 , но доста специфични. И нямат нищо общо със градинарството.
Sk4 - специалист
kакви ако мога да попитам, мераклия съм да си направя овощна/ябълкова градина, а знам че се отпуска прилично финансиране... но до тук с информирането :|
ArturDent - Почти Безобиден
Както казах, нямат нищо общо с градинарството. Свързани са с нови технологии.
Ама където компютри, там и компоти (от ябълки).

Общо взето има едно условие:
Трябва да избереш правилната "консултантска" фирма, която да ти направи проекта. Другото е бюрокрация.
Делян - специалист
Средствата по Програмата за развитие на селските райони вече (от 1-1.5 г.) са изчерпани. Приемът на документи е прекратен. В момента се отварят отделни мерки, но достъпа е ограничен. Остава да чакаме следващия програмен период от 2014 г.
Друг въпрос е, че там успяват да се уредят "едрите риби".
Субсидии, субсидии, но пак трябва и първоначално собствено финансиране.
bulhomes2 - майстор
Ко ма напрай ти бе.... От къде пък разбра, че приема е прекратен и парите били свършили. Октомври или ноември е приема по 311 и 312 мярка за тази година. Бойко нали им се караше, че не можем да усвоим парите. Пари дават, пък ние не можем да ги вземем...
Делян - специалист
bulhomes2 написа:
Ко ма напрай ти бе.... От къде пък разбра, че приема е прекратен и парите били свършили.
Хвърлях боб и две зрънца ми паднаха на кръст :snakeman:

Стив, дал си линк към частна фирма за изработка на проекти. Те не осигуряват финансиране. Само изработват проекти с/у заплащане...
Ето какво пише в официалния сайт на ДФЗ - това е основния разпоредител с европейски средства у нас. Избираш си мярка и действаш.... ако не си изтървал сроковете :wink:
stiv1961 - майстор
Да,бе така е,но и от сайта можеш да се информираш.А що се отнася до тези програми-мерсиПреди две години и нашата фирма участва и едва ли не се набутахме.Аман от консултантски фирми и прочие.Май само те си вземат това,което им се полага.Докато в БГ има такава корупция далеч от такива измишльотини.Те са за ,,големите риби",които изяждат малките
bulhomes2 - майстор
Делян написа:
Ето какво пише в официалния сайт на ДФЗ - това е основния разпоредител с европейски средства у нас. Избираш си мярка и действаш.... ако не си изтървал сроковете :wink:
И къде видя, че "Средствата по Програмата за развитие на селските райони вече (от 1-1.5 г.) са изчерпани. Приемът на документи е прекратен."
  • 1
  • 2

Тема "Някой от вас участва ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: