• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Илиян Илиев™ - майстор
Май ще минавам на УСУ.

Във форума само някакви царе витаят и не си пестят съветите. Особено админите. А и доколкото разбрах те двамата май се занимават със създаването на УСУ.

Най-интересното е, че със сигурност са усетили какъв лаик съм, но нямаше ни най-малък намек че се захващам с нещо с което няма да успея или пък да подсказаха хората, че им досаждам с първолашките си въпроси или поне аз не усетих. Нещо не типично за български форум, било то и за линукс.

Няма как попадайки в такава среда да не ти се иска да се приобщиш.
valqk - специалист
Промених го малко. Сега дали ще успееш да го направиш?
Илиян Илиев™ написа:
Ползвам хром и през него влизам в абв.

Това с конзолата не ми стана ясно.
Илиян Илиев™ - майстор
Дава ми грешка при преместване на файл - отказан достъп. В момента файла се намира в папката свалени.
valqk - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Дава ми грешка при преместване на файл - отказан достъп. В момента файла се намира в папката свалени.
При сваляне, отиди в домашната директория (home folder). Запази го там. Нямам идея защо ти отказва достъпа.
Може да направиш същата процедура и в Свалени - просто в конзолата трябва с команда cd да влезеш там и да направиш папката, която се задава къде да запише файловете.
Илиян Илиев™ - майстор
Като кликна за сваляне не ми дава опция къде да го запаметява. Набутва всичко в свалени и те така.
valqk - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Като кликна за сваляне не ми дава опция къде да го запаметява. Набутва всичко в свалени и те така.
Това е настройка на хрома.
Гаечния ключ->предпочитания->разширени настройки->изтегляния. Има отметка да те пита къде да се запазва.
Илиян Илиев™ - майстор
Даммммммммммм. Вече съм с УСУ7 десктоп. За сега доволен.

Тези дни почвам ръчкането на гадния файл по метода на Валяка. Ако не успея, ще пускам тема и там.

п.п. Като нищо не разбиращ от компове и всичко свързано с тях: ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ НА ТАКИВА КАТО МЕН - УСУ.
valqk - специалист
Ей, ще взема да го пробвам това усу :)
това с файла е лесно :) ако имаш проблем с нещо пиши на лични да не занимаваме всички.
Илиян Илиев™ - майстор
Като почна опитите ще ти пиша.

А УСУ-то си реве за проба и не само.

Както обикновено всичко си тръгва, а и е пълно още от инсталацията с какви ти кеф програми. Само да имаш време да ги ползваш. Най-важното - самите създатели не пестят съвети при евентуални проблеми.

При мен не тръгнаха ефектите, но те и преди не си вървяха, дори с уиндоуса, когато купих компа. Просто картата си ми е кофти според мен. Опитаха хората да ми помогнат, но за сега нищо.

Има си даже 3 версии - десктоп, мини и нетбук. На майка ми на ачера тръгна мини без никакви ядове. Явно нетбука е създаден за тези първите с малко памет.
krasigogo - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Като почна опитите ще ти пиша.
А УСУ-то си реве за проба и не само.
...........
С тези ваши словоизлияния ще взема да съсипя един хард и да сръчкам пак малко пингвина. За жалост съм зле със свободното време /в процес ремонт на баня съм- писах преди в една тема дет я изпапа амнезията на сървъра/ но кат прелетя и през тез перипетии палвам компа и ще дерна няколко версии на линукс да си харесам нещо кат за мен - гадно и трудно кат начало, но ефективно като ОС в края.

ПП: Само на мен ли ми се струва че доставчика на @Илиян е решил че е всички трябва да се съобразяват с него и да пуска направо DAT-а фаилове като най лесно за фирмата. Аз лично бих им натрил носовете ежедневно и ще информирам всички познати ми институции - съгласно закона са длъжни да дават детайлна информация на разбираем език без никакви условия за потребителя.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: