• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
John написа:
Нещо,не е така.Имаме голяма разлика в случая.Говоря за друга фаза ,получаваме напрежение от 380 в.Доколкото схващам идеята на ДТЗ е електромагнитно реле което,има зададен ток на сработване.Но,захранването на първичната намотка е предвидено 220в а,ние подаваме 380в.Какъв ще е резултата?
Дефекнотоковата защита сравнява двата тока през нулевия и фазовия проводник, при разлика от 30mA изключва, дали ще я захранваш с 220 380 ако ще и с 500V все е тая, нея не я интересува напрежението а разликата между токовeте!!!
julian1960 - напреднал
точно така там релето е токово а не напреженово -ако имаш първична и вторична намотка на реле то вече не е реле а някъкъв друг уред примерно електромер там има напреженова и токова бобина при съвременните електронни електромери има само токов трансформатор напрежението се следи от други елементи
John - специалист
Ами да сметнеме токовете при 220в и при 380в тогава напрежение на първичната намотка?Не,знам защо но,ми се струва че, ще има някаква разлика.И намотката изчислена за 220в дали ще издържи напрежение 380в/
julian1960 - напреднал
Просто ДТз ще изключи направи си проба а в документите на ДТЗ пише че е пробвано на 1000волта така че страшно няма
julian1960 - напреднал
В ДТЗ няма напреженова намотка
vvventsi - специалист
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 1%82%D0%B0 Цитат: Действието на тази система е напълно независимо от захранващото напрежение.!!!
lubomirlz - специалист
Джон проблема в твоя случай е че вместо фаза и нула ще си захранен с 2 фази, ще ти се офазят уредите, и за да изключи ДТЗ трябва да протече ток към земя, а липстващият проводник свързващ корпуса на уреда със земята може да се окаже че си ти :) През теб ще протече ток от 30мА ( каквито са масово използваните защити) и тя ще изключи. Проблема е че 30мА никак не са приятно преживяване :evil:
Страшното е ако тази ситуация се получи при двупроводна инсталация, тогава и да протече ток през теб няма кой да изключи захранването (което всъщност беше първоначалното питане в темата и за мен решението остава реле, което следи параметрите на мрежата)
John - специалист
Благодаря за отговора,ти напипа проблема.Основният ми въпрос е дали ще изгори ДТЗ в случая ,или ще сработи,т.е. тя ще успее ли да защити и уредите?Въпроса е теоретичен в предвид цената на защитите.Довода, за действието независимо от напрежението не го приемам,той е изваден от контекста.Производителя има в предвид , наличието на захранващо напр. а, не стойноста му.
lubomirlz - специалист
Не, няма да ти защити уредите.
vvventsi - специалист
John написа:
Благодаря за отговора,ти напипа проблема.Основният ми въпрос е дали ще изгори ДТЗ в случая ,или ще сработи,т.е. тя ще успее ли да защити и уредите?Въпроса е теоретичен в предвид цената на защитите.Довода, за действието независимо от напрежението не го приемам,той е изваден от контекста.Производителя има в предвид , наличието на захранващо напр. а, не стойноста му.
Дефекнотоковите защити са направени да защитават хората не уредите,Теб да защитават,да не те удари тока!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Реле което да наблюдава евентуално отпадане на нулата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: