Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk
- специалист
216 мнения в "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо."
filmatoplo
- майстор
Изглежда доста запазен за 3 сезона , нагара не го гледай -от чисто нов може да стане така за 5 дена .Ще си го изчистиш -изтържеш ,поне в началото ще ти е мерак.Не е проблем че ще го караш на въглища , дори ще му се вдигнат малко киловатите с 10 .
Цената не мога да коментирам , мисля към 1700-1800 лв е чисто нов ,скоро не съм гледал-не сваля ли от цената човека.Нов регулатор си купи марка -Хониуел .За да работи после добре му сложи -термовентил (ако имаш пари Ладомат)или 4 пътен вентил -така ще му осигуриш възвратна вода над 65-70 градуса на входа на котела ,няма да се образува толкова конденз-нагар и котела винаги ще е в оптимален режим .
За подовото -знаеш отделен кръг чрез смесителен вентил .
filmatoplo
- майстор
Да не гадаем да му снима табелката отзад -да се види дали е ДЕ или ЦЕ.

valqk
- специалист
За съжаление не е близо - на около 120км от мен е и няма как да снимам. Бях с един техник от ерато (или поне така каза) и той твърди, че е за дърва.
Да питам - това му е прецакано. Термо какво се води? Къде има цени на тази част?
6 секции е, не 5.
http://www.iranaeood.com/index.php?show ... prodid=276
тук го гледам на 1700.... височка ми се вижда цената... де да знам...
Нали няма да е проблем, че на мен ми трябват около 25-30кв а той е 35? Няма да се качи разхода, нали? Просто ще мога да зареждам повече гориво?
kotel.jpg (29.22 KиБ) Видяна 3963 пъти
Да питам - това му е прецакано. Термо какво се води? Къде има цени на тази част?
http://www.iranaeood.com/index.php?show ... prodid=276
тук го гледам на 1700.... височка ми се вижда цената... де да знам...
Нали няма да е проблем, че на мен ми трябват около 25-30кв а той е 35? Няма да се качи разхода, нали? Просто ще мога да зареждам повече гориво?
Прикачен файл:
kotel.jpg (29.22 KиБ) Видяна 3963 пъти
buritoo
- напреднал
Най-честия проблем е болтчето, което държи шестостенната пръчка, изпуска му резбата и не може да се фиксира. Ако е това се "лекува" като се пробие отвор в шестостена. Открива се лесно като се размърда пръчката дали мърда и превърта в термостата. А относно котела, той си е за въглища и изглежда добре. Цената няма да я коментирам, понеже всеки може да е от страната на купувача или продавача. Ако ти харесва и те устройва го взимаш и се топлиш.
пп На новите от тази година термостата май вече е на друга фирма и стената, в която влиза шестостена е по-тънка и превърта веднага
пп На новите от тази година термостата май вече е на друга фирма и стената, в която влиза шестостена е по-тънка и превърта веднага
filmatoplo
- майстор
Аз ви казах с коя марка -терморегулатор да го заместите .
В тема- Водно подово и ламиниран паркет ,имам снимки на 1 Виадрус на 3 страница -забравих Ц или Д е котела
, ако го познаете.
valqk
- специалист
filmatoplo написа:Аз ви казах с коя марка -терморегулатор да го заместите .В тема- Водно подово и ламиниран паркет ,имам снимки на 1 Виадрус на 3 страница -забравих Ц или Д е котела
, ако го познаете.
Ма как са лъснати тръбитеее
Аз разбрах за марката, но разгледах на няколко сайта за 'терморегулатор' и намерих само за радиаторите и затова питам, да неби да съм объркал името на нещото, за да се ориентирам хунивел колко пари ще е.
buritoo написа:Най-честия проблем е болтчето, което държи шестостенната пръчка, изпуска му резбата и не може да се фиксира. Ако е това се "лекува" като се пробие отвор в шестостена. Открива се лесно като се размърда пръчката дали мърда и превърта в термостата. А относно котела, той си е за въглища и изглежда добре. Цената няма да я коментирам, понеже всеки може да е от страната на купувача или продавача. Ако ти харесва и те устройва го взимаш и се топлиш.За съжаление не е това сучая. Цялата врътка превърта, шестограма го няма и веригата до долната врата също я няма...
Никой нищо не каза за разхода от това, че котела е 6 секционен? Ще ли е по-висок или може да гори на много малка мощност и да се възползвам от по-голямата камера за зареждане?
Ако успея за 900-1000лв да го спазаря да го вземам ли? Той човека не го е продал отдавна и явно защото държи цена... чудя се дали си заслужава за тези пари или да търся друг. Дилема
filmatoplo
- майстор
Регулаторите на Хъниуел работят много чувствително и точно -то това се иска от тях де , тия оригиналните на Виадруса са скапани. 
Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература