• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
tsvetan4462 - напреднал
Днес ми сложиха дограмата и съм много доволен от всичко
:-D
може темата да се затвори
Благодаря на всички участвали :roll:
prascho - майстор
A каква дограма си поръча?
tsvetan4462 - напреднал
Schuco
Извинявам се за късния отговор . :roll:
Fortune - специалист
tsvetan4462 написа:
Schuco
Извинявам се за късния отговор . :roll:
Според мен перфектен избор :)
Petyaaa - напреднал
Здравейте и от мен!
Имаме една селска планинска къща за ремонт, на ред е дограмата. Решили сме да е алуминиева, имитация на дърво.
Малко съм объркана от разликата между профили/фирми/доставчици/монтаж... Също така не мога да преценя дали да е двуслоен или трислоен стъклопакет; вече има и 7-камерни профили и всякакви чудеса.
Като цяло идеята ни е добра топлоизолация и качество. Бихте ли ми препоръчали фирма (профил?)
Някой сменял ли е дограма на село - интересува ме как стои въпросът с доставката и монтажа?
stiv1961 - майстор
Petyaaa написа:
Здравейте и от мен!
Имаме една селска планинска къща за ремонт, на ред е дограмата. Решили сме да е алуминиева, имитация на дърво.
Малко съм объркана от разликата между профили/фирми/доставчици/монтаж... Също така не мога да преценя дали да е двуслоен или трислоен стъклопакет; вече има и 7-камерни профили и всякакви чудеса.
Като цяло идеята ни е добра топлоизолация и качество. Бихте ли ми препоръчали фирма (профил?)
Някой сменял ли е дограма на село - интересува ме как стои въпросът с доставката и монтажа?
Ако къщата е в Румънските Карпати транспорта ще ти излезе по-солен отколкото е в напр.Мъглижкия Балкан.Ми уточни дестинацията поне за ориентир :)
Petyaaa - напреднал
До Смолян е - ако това ще помогне за по-добри съвети :roll:
stiv1961 - майстор
Предполагам зимата там е студено,затова ако имаш повече средства залагай на пет камерна с троен пакет.И в никакъв случай алуминиева/то такава пет камерна няма де/.Далече си ми,иначе бих ти предложил ,,VEKA" с пакет 5-4-4 - 32 mm.Успех :)
Petyaaa - напреднал
А защо в никакъв случай алуминиева? Пълно е с недоволни хора от ПВЦ-то - изчетох почти всички теми тук. :|
torbalan - Дървен философ
недостатъка на алуминиевата дограма е, че зимно време е студена...
на пласмасовата - те недостатъците край нямат...

за това - дървена :)
ама хубава ;)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Дограма - каква да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: