Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
marnik - специалист
Това свърших вчера и се разбих... много тежък този гипсфазер обаче си се реже идеално с макетното ножче. Родителите ми са удивени как толкова здрав материал се реже с такъв елементарен инструмент. :)

Появи се проблем с луничките в банята. Като загреят едната почва да примигва. Обмислям следните стъпки за да разбера защо се случва това - 1. разменям крушките, за да видя дали не е от крушката; 2. сменям кабела на примигващата крушка. 3. сменям трафа. Ако на някой му се е случвало подобно нещо моля да сподели съвет!

Прикачен файл

16082011574.jpg

Прикачен файл

16082011575.jpg
marnik - специалист
Делян написа:
Ще бъде интересно да се видят резултатите.
А иначе аз не съм много фен на мокетите. В стария апартамент едната стая беше с мокет и постоянно вървях с прахосмукачката и зад нея веднага пак падаха боклуци. Беше тъмен и всичко си личеше по него.
Аз съм избрал един тъмно сив мокет и сигурно яко ще си личат власинките, но пък в спалня ламинат не одобрявам, защото често се ходи бос, а мокетът не топлообменя и се усеща по-топъл.
svetliopi44 - Чирак...
За премигването на луничките... имаш хлабава връзка някъде и като нагрее не дава добър контакт... провери първо всички връзки , аз слагам обикновенно СВТ поради голямото топлоотдаване на луничките.
marnik - специалист
мерси за съвета! уж добре ги направих връзките, но там дето влизат в трафчето имам съмнение, че ми беше голяма отвертката и може да не съм стегнал добре. :)
marnik - специалист
Оказа се, че проблемът е в крушката. Смених им местата и започна да премигва другата крушка. Освен това има едно лилаво сияние, което го няма при другата крушка. Днес ще взема нова, тъкмо ще взема 50В, че ми се видя тъмно с две по 35В. А това свърших вчера...

Прикачен файл

18082011577.jpg
Spaidy - специалист
Колега фазера се слага на 2 пласта не на 1. :wink:
Между първия и втория пласт се минава с гребеновидна маламашка 1 слой гипсово лепило и втория слой фазер се слага обратно на първия като се разминават всички фуги и се навиват с винтоверт винтчета за фазер.
На снимките никъде не видях 2 слоя за това ти го казвам. Ако очакваш да минеш само по начина които си направил до момента ще имаш проблеми с нивелацията за напред.
svetliopi44 - Чирак...
И не само с невилацията...

п.п Тея лунички не са ли халогенни бе пич, или свети или не ...
marnik - специалист
Вторият слой още не е сложен на снимките.

Луничките са си халогенни да.. ама тази точно светва и после почва да гасне.. с характер :)
marnik - специалист
Малко снимки от банята с монтирана част от санитарията, дневната с положен ламинат и входната врата.

Прикачен файл

14092011595.jpg

Прикачен файл

29082011582.jpg

Прикачен файл

30082011586.jpg

Прикачен файл

10092011594.jpg
Последна промяна от marnik на чет сеп 15, 2011 11:29 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Всичко сам ли правиш?

Тема "Ремонт на двустаен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: