Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте колеги,
Тези дни си купих LED телевизор и в последствие му взех и това устройство за защита от токов удар на Eaton http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533668
Та въпроса ми е дали това устройство ще е ефективно при двупроводна инсталация (контакта ми е занулен). До колкото знам повечето от тези устройства се изпълняват с варистор, който да започне да разрежда към "земя" при евентуално пренапрежение.
lecki - специалист
Не се притесняваи включваи и се кефи на новото ТВ. :)
kam34 - специалист
Ще свърши работа, но разрядната му мощност е малка. Ако си в блок с кабелно захранване е напълно достатъчно, но ако си в къща с въздушно захранване е хубаво да предвидиш и по сериозен разрядник в главното табло минимум 20кА разряден ток.

От къде получаваш сигнала, ако е от кабеларка ще ти трябва и галваничен разеденител за антенния вход, ако си на сателит сам си решаваш ако е ниско антената може и да не му слагаш.
lov - майстор
Бе тресне ли директно в някоя от мрежите нищо не помага. Дори само по индукция от близки кабели ефекта е унищожителен. По скоро си запали една свещичка и се моли на дядо боже да не ти се случва. И аз си мислех на времето че подобни гъдели помагат докато видях на живо че просто спасение няма. Видях как електронна апаратура която не е включена в нищо. Но попаднала близко в зоната на разряда. Само от електромагнитния импулс беше заминала тотално. Тия дребничничките неща помагат ама ако нещо стане на километри от теб.
kam34 - специалист
При директно попадение последното нещо за което ще мислиш е плазмата :feuer:
lov - майстор
Само да допълня че за директно се смята дори и в съседната къща.

Тема "Защита от токов удар на LED TV при двупроводна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: