Ел. инструментите. Консумативи.
rolls - специалист
Еми купи си спарки ...
zz_stefanov - майстор
В крайна сметка избора е според цената при което не се изключва и Спаркито. За съжаление цената не винаги отговаря на качеството. Притеснението ми е да не би в този Бош да е заложена философията на зелената серия.
За Макита не си ли се оглеждал?
kam34 - специалист
Оглеждал съм се и за Makita и DeWalt най евтините модели с приличен удар 339лв. Трябва ми основно за домашни ремонти и това ми се вижда множко в момента. А и искам да е нещо по добро от Райдер. В момента имам един HD11 който е пътник и е за смяна, излезе много корава машина. Изкърти кубици бетон и сега за по леките ремонти по стени и тавани мисля да се оборудвам с по качествена машина.
zz_stefanov - майстор
При финансовите ограничения и при начина на използване бих избрал спаркито. Аз за същото ползвам критикувания модел 261Е и проблеми нямам. На който съм го давал е впечатлен от машинката, а сме го тормозили и за къртене (естествено не ежедневно, не му е това предназначението) и се е справял добре.
rolls - специалист
zz_stefanov написа:
При финансовите ограничения и при начина на използване бих избрал спаркито. Аз за същото ползвам критикувания модел 261Е и проблеми нямам. На който съм го давал е впечатлен от машинката, а сме го тормозили и за къртене (естествено не ежедневно, не му е това предназначението) и се е справял добре.
Явно, защото не е ползувал истинска машина - Бош, Макита, ДеУолт ... :-D
zz_stefanov - майстор
rolls написа:
zz_stefanov написа:
Явно, защото не е ползувал истинска машина - Бош, Макита, ДеУолт ... :-D
Е ползвал съм. Очевидно хората правят разликата между Райдера с долен двигател, който има по слаб удар от 261Е. Вярно е че ако работиш ежедневно се стремиш към най доброто.
Тук се гони и цена и да е що годе читаво. Та Спаркито е по добре от някои други лъснати от този ценови диапазон.
Мисля че всичко си е подредено по цена с изключение на зеления Бош. :yawinkle:
Chefo77 - майстор
Погледни и Kress 800 PE.
Аз се колебаех между него и 2400 (както и още един перфоратор) преди време. Е, взех Крес-а, грам не съм съжалил досега. При директно сравнение с посочения Бош - пробиване на отвори в замазка - Крес-а бие.
Далеч съм от мисълта да прехвалвам Крес-а, но за толкова пари - много добра работи. Иначе и аз искам Хилти :cool:
gosho_d - напреднал
zz_stefanov написа:
Райдера с долен двигател, който има по слаб удар от 261Е.
RDP-HD11 да има по-слаб удар от БПР 261Е? Много ме съмнява.
kam34 - специалист
Удря колкото две Спаркита :cool:
zz_stefanov - майстор
http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=68&id=195
на мощните пише, но тактично си мълчат за теглото, а за някои и за удара.
Това не означава, че ако правя някой голям разрушителен ремонт, няма да си взема някой от тях.
За всеки влак си има пътници, както и за една гара може да има много влакове.
Темите като тази са начесто, един казва искам да си купя нещо здраво и относително евтино и веднага бива хвърлен в хайенда перфораторите. А човека търси някакъв оптимум за в къщи. :)

Тема "BOSCH GBH 2400 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: