• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
tottenham - специалист
искам да си направя таван с ГК на тавана, на правоъгълно помещение с размери 5*3.50м. Кое ще е най-удачното решение за изграждане на скарата? С каква дебелина да е картона(мисля да поставям и вата 5 см.)
marto - специалист
скарата на ширина я слагай,демек 50см снадка да има и до снадката окачвач!!

ГКБ-12,5мм

скарата през 50см
tottenham - специалист
днес чух, че тавана се правел с 9.5мм понеже ставал мн тежък ??
а колкото до скарата - тя само с монтажни профили ли да е или и с носещи?
velsi - Почетен майстор
И аз така знам. Имам два тавана в къщи, които съм си направил по този начин. Тук пишещите, които с това се занимават твърдят, че се слага 12,5, а 9,5 е само за фигури чрез огъване. В крайна сметка какъвто си сложиш това ще е.
leonardo_vd - модератор
tottenham написа:
днес чух, че тавана се правел с 9.5мм понеже ставал мн тежък ??
а колкото до скарата - тя само с монтажни профили ли да е или и с носещи?
12,5mm И винаги когато има възможност прави кръстата конструкция на 2 нива, много по-лесно се работи и става право с минимални услия и умения.
tottenham - специалист
под кръстата конструкция имаш впредвид с монтажни и носещи профили , нали?
marto - специалист
tottenham написа:
под кръстата конструкция имаш впредвид с монтажни и носещи профили , нали?
Да, а за лесното ако си вземеш 4метрови ЦДта ще ти е още по-лесно
tottenham - специалист
я някой ще ми обясни ли защо на тавана се поставят 12.5 мм листове, понеже започна да става много противоречиво. Днес в АБО продавач консултантите също ми казаха, че за тавана се поставя 9.5 мм. ГК :?:
leonardo_vd - модератор
Еми слушаи ги тях тогава. :lol: Продавачи :lol:
vesbond - специалист
tottenham написа:
я някой ще ми обясни ли защо на тавана се поставят 12.5 мм листове, понеже започна да става много противоречиво. Днес в АБО продавач консултантите също ми казаха, че за тавана се поставя 9.5 мм. ГК :?:
Много ясно, че така ще ти кажат продавачите! След като никой не купува 9.5 мм как очакваш да ти предложат 12.5? Тая пиклива девятка нали трябва да се продава. Колкото до тежестта не се притеснявай толкоз, скарата може да поеме до 3 пласта картон стига да спазваш технологията. Така че прави си сметката сам!
  • 1
  • 2

Тема "съвет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: