Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Мяза, мяза, грабва очите 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз Пелетерма ще го снимам и ще пусна снимки (ще опитам и днес), и на твоя ще пусна, а ти ще пуснеш ли снимки от сърцето на Айрин (какво нежно име само, пък иначе съвсем обикновен тайфун - като всяка жена)

akachev
- помощник
Здравейте,
нов съм във форума като регистрация,но от няколко месеце следя всички публикации.Тъй като и аз съм от Варна,въпросът ми основно е към Лазар Ганев. Имам котел Демрад Солитех 40S на
твърдо гориво. До сега въпреки голямото димене и кадене ми вършеше работа,тъй като през деня, когато сме на работа имаше кой да го поддържа.Реших да го обърна на пелети и търся мнение. Не се сетих да изчисля колко киловата горелка ми е необходима, но изхождайки от
писаното от всички до тук смятам че ЕРАТО ГП 20+ ще ми върши добра работа т.е 32 квт са ми
достатъчни. Консуматорите са: бойлер топла вода 300 лт, 2 конвектора от малките, 3 конвектора от средните, 3 лири малки в баните, и 3 радиатора (но за тях трябва да взвма височината и броя на ребрата). Като постоянна консумация основно са:бойлер,3 лири, 2 радиатора,1 малък конвектор и 2 средни конвектора. Въпросът ми е от къде мога да намеря вратичка за котела,която да преустроя за горелката? Благодаря предварително на всички участници за мението им.
нов съм във форума като регистрация,но от няколко месеце следя всички публикации.Тъй като и аз съм от Варна,въпросът ми основно е към Лазар Ганев. Имам котел Демрад Солитех 40S на
твърдо гориво. До сега въпреки голямото димене и кадене ми вършеше работа,тъй като през деня, когато сме на работа имаше кой да го поддържа.Реших да го обърна на пелети и търся мнение. Не се сетих да изчисля колко киловата горелка ми е необходима, но изхождайки от
писаното от всички до тук смятам че ЕРАТО ГП 20+ ще ми върши добра работа т.е 32 квт са ми
достатъчни. Консуматорите са: бойлер топла вода 300 лт, 2 конвектора от малките, 3 конвектора от средните, 3 лири малки в баните, и 3 радиатора (но за тях трябва да взвма височината и броя на ребрата). Като постоянна консумация основно са:бойлер,3 лири, 2 радиатора,1 малък конвектор и 2 средни конвектора. Въпросът ми е от къде мога да намеря вратичка за котела,която да преустроя за горелката? Благодаря предварително на всички участници за мението им.
akachev
- помощник
Здравейте отново,
днес раговарях с вносителите на Демрад от Пловдив.Могат да ми осигурят вратичка за котела (80 лв с ДДС).Техникът с когото разговарях обаче попари мечтите ми за ГП20+. Горелката на Ерато не ставала за моят модел котел (от 4 години). а за новите такива. Според него може би ще бъде по удачно да ползвам горелка на Фероли. Та сега започвам отново да разучавам информацията за тези горелки.Това което четох до сега във форума досега не ме обнадеждава много, особенно мненията на ФилмаТопло
днес раговарях с вносителите на Демрад от Пловдив.Могат да ми осигурят вратичка за котела (80 лв с ДДС).Техникът с когото разговарях обаче попари мечтите ми за ГП20+. Горелката на Ерато не ставала за моят модел котел (от 4 години). а за новите такива. Според него може би ще бъде по удачно да ползвам горелка на Фероли. Та сега започвам отново да разучавам информацията за тези горелки.Това което четох до сега във форума досега не ме обнадеждава много, особенно мненията на ФилмаТопло
LazarGanev
- "Велик майстор"
По-добре ще направиш ако продадеш котела на старо и си вземеш ДаконЕра
turistak
- специалист
Не забравяй http://www.reecl.org/bg/, все пак 20% са си 20%!
Тъйкато е потербителски кредит, ако имаш парите кеш може като минат всички формалности и ти преведат парите да върнеш незабавно кредита и лихвите ги забравяш!
Тъйкато е потербителски кредит, ако имаш парите кеш може като минат всички формалности и ти преведат парите да върнеш незабавно кредита и лихвите ги забравяш!
Christo
- майстор
Хубаво е, като предлагаме програма за помощ за енергийна ефективност, да си направим труда да сметнем колко процента ще спестим от реален проект. Защото тези 20% имат и ограничение отгоре. Например за котел на биомаса са казали "но не повече от 600 евро(1200 лева)". Един АТМОС около 30KW струва около 6000 лв. Като сложим буфер най-малко 1000 литра, Ладомат, четирипътен вентил, най-малко две помпи, а може и още една за бойлера, тръби, радиатори,кранове, разширителен съд, труд, ит.н., ит.н. 15000лв може и да не ни стигнат. И колко са 1200 лв от 15000лв? Ако не бъркам, 8%. Лихвата е 9,95%. Сигурно ще има такса броене, такса обслужване, такса чоплене на семки на бюрото под климатика и т.н. За вас остава удоволствието да тичате по инстанции за разни хартийки и загубеното време. Както се казва, "Благодаря, добре съм"
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература