• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Християн Христов - помощник
Здравейте колеги от слънчева Албена! Казвам се Християн Христов на 20 г. и съм начинаещ строител.От близо 2-3 дни съм във форума и в течение разбрах,че тук са се събрали хора,които имат познания в различни насоки по отношение на строителството и ремонтите,та така реших,че тук е моето място за въпроси по "трудоемки" начинания.Отскоро започнах да правя външно барбекю пред къщата и е на прага да стане "бомба" :), но сега се сблъсках с нещо, по което не съм много информиран,а именно лепене на естествен камък по барбекю.Това го реших,тъй като не ми се щеше да бъде само по гол бетон, а пък с боя става някак "безлично" (лично мнение). Преди седмица слагах естествен камък по земята пред самата барака до барбекюто и там горе долу беше лесно,но по отношение на стени и барбекюта не съм много сигурен как ще стане, тъй като се намират под наклон и има голяма вероятност да паднат и труда и желанието да отидат "на кино". Благодаря предварително за отговорите,скоро ще пусна и някоя снимка по завършения проект.

Поздрави! :prayer:
sh^dow - напреднал
Нема страшно-цимент и пясък1към 1 мажеш тънко и с гумения чук лепиш :supz:

Прикачен файл

Image116.jpg
Благодаря ти колега за изразеното мнение, аз още отначало бях на този принцип с пясъка и цимента,но ми казаха,че имало някакво лепило на терафлекс, но не бях убеден в здравината му,преди 20 години надали са имали терафлекс за лепене на такива истории, та така де върнах се на старото си мнение с пясъка и цимента.Благодаря още веднъж.Направих снимки на въпросното "чудо" :-D.... като го завърша ще пусна някоя снимка на самото барбекю,а по нататък живот и здраве на цялата "кухничка" :lol:

Прикачен файл

DSC00016.jpg

Прикачен файл

DSC00015.jpg
sh^dow - напреднал
И аз нещо нямам вяра на тези лепила.Използвам естествени материали-по-здраво а и по-ефтино.

Прикачен файл

Image114.jpg

Прикачен файл

Image119.jpg
Здравейте на всички.Най-накрая успях(в основни линий,тъй като имам все още какво да добавя към него) да си направя така желаното кътче за отдих през лятото.Прилагам снимки на почти готовия проект.Благодаря на колегата sh^dow за изразеното мнение и помощ.

П.С. Извинете ме за качеството на снимките,но за момента това успях да намеря.

Прикачен файл

1317652331474.jpg
1317652331474.jpg (56.6 KиБ) Видяна 7936 пъти

Прикачен файл

1317652298886.jpg
Тази каруца е изцяло мое творение. Направата й се получи от хубав дървен рафт,който изнамерих от къщето,и разбира се от малко повече търпение...
1317652298886.jpg (59.57 KиБ) Видяна 7936 пъти

Прикачен файл

1317652246695.jpg
1317652246695.jpg (41.4 KиБ) Видяна 7936 пъти

Прикачен файл

1317652231005.jpg
Тук пак имам намеса...Пейките също са собствено производство(малко са прашнички,но и на тях им идва времето :) )
1317652231005.jpg (29.91 KиБ) Видяна 7936 пъти

Прикачен файл

1317652174020.jpg
1317652174020.jpg (71.48 KиБ) Видяна 7936 пъти
sh^dow - напреднал
Еее-идеално е станало!Слагаш една трева и си готов.
OwnerBG - специалист
Колелата са страхотни. :partyman:
Благодаря ви колеги за хубавите мнения....между другото по отношение на тревата и аз го забелязах това,догодина мисля да потърся някакъв вид райграс за мястото около барбекюто,тъй като в момента естествената трева е доста оредяла на места,опитах се да я поливам но уви...не става номера :sad: ...а за колелата на каруцата определено не беше лесно да се "резнат",тъй като трябваше да бъдат равни по дебелина, и се налагаше да се прибегне до по голяма сила -резачката за дърва :snakeman: с точно око и горе долу сръчни ръце стана работата.... Ако някой има въпроси кое,как е станало нека да попита...ще е удоволствие да му обясня. :supz:

Поздрави!
Neno Er - специалист
А аз лепих с някакъв ".....кол". :-D
Вече две години държи. :thumbs:

Изображение
Много добре се е получило...поздравления! =D> .Това ако не се лъжа е кладенче нали?.Сега като заглеждам и ми идва на ума ако някой знае с какво се минава камъка отгоре за по-голям блясък и някак да се отличава,защото днес като го поглеждам стои някак бледичък,пък искам да постигна малко бляскав ефект.Ако някой знае "тайната" :-D как става това нека сподели.Ще му бъда много благодарен.

Поздрави от вече дъждовната Албена! :-D
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на естествен камък върху барбекю....Моля за съвети..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: