• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
babati - специалист
Здравейте;)

Става въпрос за панелка със северно изложение. Имам спалня към 15 квадрата с МНОГО мухъл по стените... Стара алуминиева дограма, без изолация. Искам да реша проблема с мухъла и все пак да подобря комфорта в стаята през зимата.

Та мисля си за хубав климатик. Ако помещението се отоплява добре и постоянно мухълът би трябвало да изчезне, нали?

Или пък си мисля за хубава топлоизолация. Да речем с вата.

Кое от двете ме съветвате да направя? Пари и за двете нямам в момента, а не обичам да правя компромис с качеството. Обичам качествените и трайните неща.

Благодаря;)
Последна промяна от babati на пет сеп 02, 2011 10:15 pm, променено общо 1 път.
toni_g79 - специалист
babati написа:
Здравейте;)

Кое от двете ме съветвате да направя? Пари и за двете нямам в момента, а не обичам да правя компромис с качеството. Обичам качествените и трайните неща.

Благодаря;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
babati - специалист
Става въпрос, че предпочитам да ги бавя във времето нещата, но да ги правя качествено, а не най-евтината изолация и климатик BEKO;)

Харесал съм климатик ME за тази стая:

http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... a-817.html#

Дали ще реши проблемите с мухъла? Поне временно докато сложа изолация другата зима...

tnx;)
torbalan - Дървен философ
започни с изолацията

най-добре ако можеш да убедиш целия вход да направите заедно изолацията :)
babati - специалист
Няма такъв шанс!;) Всички са пълни откачалки:):):)
8180 - майстор
Сам по себе си климатикът няма да реши проблема, освен ако не държиш високи температури в стаята и не проветряваш/вентилираш активно. Това последното си е винаги ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но при студени стени още повече.
Двете неща - отопление + проветряване си противоречат и ще дойдат дебело в сметките.
По-верният път е ТИ, както те посъветваха по-горе. Като няма чалъм за външна, правиш вътрешна.
Ако си я правиш сам, ще ти се върне бързо, + комфорта и - разходите по мухъла.
Писано е доста във форума.
Основно вариантите са два - вата+пароизолация+гипсокартон или фибран+тапети. Вторият, ако те устройва, ще да е "по-тънкана" - сигурно нямаш повече от 10-15м2 външни стени. Не падай под 5см. изолация. Застъпи при възможност и по тавана и ъглите при външните стени (термомостовете) - 30-40см. Това сигурно е очертано от мухъла сега.
Ал. дограма ще продължи да тече, тъй че уплътни хубаво край нея и премисли как да отвеждаш конденза по-далеч от стените. Доколкото е възможно застъпи и по дограмата.
С всичкото това + отоплението + проветряването трябва да гониш без кондез по стъклопакета.
Прочети наоколо и питай, ако трябва.
Успех!
Minkov - специалист
Все пак започни с изолацията.
И oще по-напред с подмяната на студопроводимия алуминиев профил с такъв от PVC. Знам, че ще те заболи сърцето, но мисля, че алуминият ще компрометира всичките ти опити да се справиш с мухъла. Освен ако имаш остатъчно пари да отопляваш и в същото време да проветряваш интезивно помещението. Което си е един вид отопление на атмосферата ....
babati - специалист
То ако верно така стоят нещата по-добре да си сменя дограмата направо, а тая да я върна за вторични... Лошо... Най-разумното май е това... Благодаря! Ще го мисля още малко.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: