Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
naskoukov - помощник
Тъй като смятам да използвам различни и колкото се може с по-нестандарти форми, кръгове от акация(салкъм) или дъб, звездата ще твябва да се изрязва една по една.Кората трябва да се обели за не плъзнат буби и да "акат на метеното", но сега въпроса е -мога ли да налепя кръговете докато са сърови или ще трябва да чакам месеци за да изсъхнат, защото след като ги запечатам със смолата тая влага дали няма да ми погоди номер?А ако купя сухи трупи рискувам да са наядени от буби и ще стават само за камината, пък и доста ще са напукани?!
Insight - напреднал
naskoukov написа:
Тъй като смятам да използвам различни и колкото се може с по-нестандарти форми, кръгове от акация(салкъм) или дъб, звездата ще твябва да се изрязва една по една.Кората трябва да се обели за не плъзнат буби и да "акат на метеното", но сега въпроса е -мога ли да налепя кръговете докато са сърови или ще трябва да чакам месеци за да изсъхнат, защото след като ги запечатам със смолата тая влага дали няма да ми погоди номер?А ако купя сухи трупи рискувам да са наядени от буби и ще стават само за камината, пък и доста ще са напукани?!
Производството на паркет или дюшаме от недобре изсъхнал материал се отразява зле на качеството на продукцията ... абе крайния резултат не е добър. В твоя случай нещата стоят малко по-различно по отношение на монтажа, но не вярвам реденето на суров материал да доведе до добри резултати.

То май в дърводелството използването на суров материал по принцип е анатемосано, но трябва да се изкаже някой специалист. Едва ли в този форум ще намине човек, който е лепил сурови дървесни кръгове като подова настилка ;-)
Тани - модератор
Е, щом имаш 200-300 кг епоксидна смола смола (може и де е недостатъчно толкова) няма за какво да се притесняваш. Предполагам , че като ги запечаташ херметично отвсякъде със смолата, влагата не би трябвало да прави проблем, защото няма да се изпарява и съответно дървото няма да се измята или пука.
naskoukov - помощник
Става въпрос за помещение 30кв.м. и не мисля че ще трябват 200-300л. смола.Но ще направя така-ще купя трупите, ще ги рабича и ще ги изсуша принудително(ще се понапукат ама карай) за 2-3 седмици на жега, пък смятам да ги направя 3-4см. , рендосани двустранно и мисля че влагата ще им избяга бързо.
Тани - модератор
При 30m² и 1см височина на покритието ти трябват 300 литра , за 1мм дебелина 30 литра. ти колко имаш?
ZEDYCUS - майстор
И аз да се изкажа :-D , за две седмици и на жега да седи дървото, няма да изсъхне. Трябва камера за сушене. Другото което е, суровото дърво се свива като съхне и то доста. Наредиш ли го на сурово, ще имаш ядове. :wink: От мен толкоз.
Тани - модератор
А ако е херметично опаковано в смола дали ще съхне :? Според мен не!Нотова са само първоначални разсъждения, базирани на факта , че епоксидната смола не е паропропусклива.
ZEDYCUS - майстор
:? Но дали смолата ще се залепи към влажно дърво. Аз не мисля, че ще стане добре свръзката. Ще се отлюспи смолата предполагам.
Тани - модератор
Знаех си , че вее сме коментирали нещо такова :wink:
bogomilZ - специалист
naskoukov написа:
Става въпрос за помещение 30кв.м. и не мисля че ще трябват 200-300л. смола.Но ще направя така-ще купя трупите, ще ги рабича и ще ги изсуша принудително(ще се понапукат ама карай) за 2-3 седмици на жега, пък смятам да ги направя 3-4см. , рендосани двустранно и мисля че влагата ще им избяга бързо.
Първо опитай да рендосваш напречно на жилите на дървото!!! Вземи мерки по безопастност!!!

Тема "Под от дъбови кръгове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: