• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
Какво ще кажете за Дакон Дор + горелка "ЕРАТО" + бункер за 150 кг. пелети.
Като цената е 2200лв + опция за изплащане?
Дакона обаче май е 24кв. Горелката 20кв.
Мисля, че може и да ми стигнат 20кв, ама ще питам тоя дето ми го смята да каже мнение.
Вие кажете като цена/качество дали си заслужава - все пак пелетен с букер на тая цена няма!
Пък догодина може да продам дакона и да взема виадрус - знам ли :)
Нали ератовската горелка става на виадрус?
Другата опция е виадруса за 1200лв 6 секционния.
Мненията на про-тата?

п.п. Помпа Грундфорс UPE 32-80 дали ще ми върши работа да върти водата м/у котела и трипътния.
Намерих една стара за 50лв. Какво да и гледам?
LazarGanev - "Велик майстор"
Много ли е стар този Дакон? Иначе Дакона е най-добрия котел за присаждане на горелка. Колко квадрата ти е къщата каза? Ще ти стигне тази горелка, как няма да стигне.
buritoo - напреднал
Ако комина позволява, но не е препоръчително спокойно може да прескочи 20 киловата. Все пак е със контролер Зелио, който позволява да издевателстваш над горелката. Стигал съм до към 28-30 киловата при прилични стойности на СО и О2
valqk - специалист
Човека каза, че 3 години го е ползвал и имат още 2 гаранция.
Комин още нямам. Мисля да правя към 8.5-9м на ф250 от неръждавейка, като сам си изолирам телата с каменна вата с ал. фолио отвън да не влиза влага.
Почивните дни мисля да хвана скици на къщата и да ви ги пусна да кажете дали е ок така както съм го мислил откъде да минава и какви ф да са тръбите.
Реално квадратурата е около 140м2 * 2.5 = 350м3, като говорим за подово на втория, на първия и 3 няма нищо, но под плочата на първия в мазата ще навия ф16 на тавана (би трябвало след като затопли мазето и плочата да топли нагоре).
Някой от софия да има да дойде с мен да го огледаме/тестваме? На 100км от софия е - вземам го, караме се, гледаме, връщам го на една кръчма и пийваме по 2-3 бири и ако каже му давам някакви пари. МНОГО ще съм благодарен, ако някой разбиращ се навие. На мен ми е ок и утре да го свършим това нещо (по стечение на обстоятелствата не съм на работа).
Човека каза, че го маха, защото е минал на чилър.
Иска ми се да го надуем и евентуално запалим да качи темп. звучеше свестен. Ако стане да го взема и ми върши работа ще съм много доволен! Единственно се притеснявам, че е дакон, защото Филма като чу дакон и почна да хвърля жупел... е... в краен случай виадруса, ама на тая цена, честно казано ми се горят пелети :weedman:
Моля, ако някой иска да ходим утре да звънка. Мога в 10 да съм на линия из софия.
Този не ми се изпуска! Ако каже, че има време ще го доведа да види къщата също преди да тръгнем.
Виж сега - Дакон на въглища с калпав комин е едно, а Дакон с пелетна горелка и комин ф250 неръждавейка 9м е съвсем друго нещо - това е направо ДаконЕра. Между другото ДаконЕра е 3000лв
lakosste - специалист
valqk написа:
Човека каза, че 3 години го е ползвал и имат още 2 гаранция.
Комин още нямам. Мисля да правя към 8.5-9м на ф250 от неръждавейка, като сам си изолирам телата с каменна вата с ал. фолио отвън да не влиза влага.
Почивните дни мисля да хвана скици на къщата и да ви ги пусна да кажете дали е ок така както съм го мислил откъде да минава и какви ф да са тръбите.
Реално квадратурата е около 140м2 * 2.5 = 350м3, като говорим за подово на втория, на първия и 3 няма нищо, но под плочата на първия в мазата ще навия ф16 на тавана (би трябвало след като затопли мазето и плочата да топли нагоре).
Някой от софия да има да дойде с мен да го огледаме/тестваме? На 100км от софия е - вземам го, караме се, гледаме, връщам го на една кръчма и пийваме по 2-3 бири и ако каже му давам някакви пари. МНОГО ще съм благодарен, ако някой разбиращ се навие. На мен ми е ок и утре да го свършим това нещо (по стечение на обстоятелствата не съм на работа).
Човека каза, че го маха, защото е минал на чилър.
Иска ми се да го надуем и евентуално запалим да качи темп. звучеше свестен. Ако стане да го взема и ми върши работа ще съм много доволен! Единственно се притеснявам, че е дакон, защото Филма като чу дакон и почна да хвърля жупел... е... в краен случай виадруса, ама на тая цена, честно казано ми се горят пелети :weedman:
Моля, ако някой иска да ходим утре да звънка (0889896262). Мога в 10 да съм на линия из софия.
Този не ми се изпуска! Ако каже, че има време ще го доведа да види къщата също преди да тръгнем.
Взимай дакона и няма да съжаляваш.Тези които не са доволни от този котел, сигурно го ползват в комин 15-15 като за обикновенна печчка, и после се оплакват че пушел.Аз съм с такъв котел,комина ми е фи 190-7 метра и мисля че съм на границата по изискване за комин,но да чукна на дърво нямам проблем.Единствено когато котела стане за почистване(това зависи какво и колко гориш и на каква температура го потдържаш) и започва да припушва-което ме подсеща че трябва да чистя,а после е като газова горелка в горивната камера:).Дано съм ти бил полезен с нещо,и ако имаш друг въпрос относно котела питай.
valqk - специалист
Никой не каза нищо за мощността... още чакам моя човек да ми отговори, а докато чакам може някой да даде ориентировъчно сметка...
Никой ли не иска да дойде да го огледаме/тестваме?
Самия котел е стоманен (даконите нали са стоманени?) та дори и да е спукан и т.н. може да се ремонтира ако се наложи, нали?
Какво друго може да е проблемно?
Надуй го на 2-3 бара от водопровода и виж дали е спукан, какво да му гледаш друго, ти го ползваш само за топлообменник, нете интересуват скари, котелен термостат и др.
filmatoplo - майстор
Това е че,Даконите не завършват на резба , ами с 1 гаден фланец -издялай два чопа от чап и го запуши за пробата . :wink:
В комплекта си има и още 2 фланеца, на които има заварени муфи с резба, така че не е проблем да се затапи. А той в момента не е ли подвързан към инсталацията?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: