• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gadnyara - специалист
plamen6100 написа:
хахаха
при по-малко напрежение, тока не е ли по-голям :)
Не сте електричар явно и нямя да ме разберете :)
Изключително обидно е да реагирате с 'хахаха' без да помислите.
Разбирам заблудата Ви и ще Ви насоча.

Решете въпросният консуматор с какъв неизменен технически параметър е: Мощност или нещо друго (съпротивление)?!
След това си напишете закона на Ом!
Накрая отговорете: в права или обратна завимост ли са Тока и Напрежението в уравнението I=U/R?!
Или направо задачка с пример: приблизително какъв ще е тока през бойлера от темата, ако му подадем 16V?

Не забравяйте, че изграждане на електроинсталации е само (начален) етап в развитието на много хора...
Мир?! :supz:
8180 - майстор
Почистих няколко мнения от темата, поради:
"Вашето мнение бе изтрито или редактирано, защото съдържа неправилни или несъответни съвети или инструкции, които могат да доведат до здравословни или материални щети или противоречат на здравия разум."
viewtopic.php?t=19655
kuger - майстор
Ще Ви дам една малка темичка за размисъл:Измерете съпротивлението на една ЛНЖ, примерно 60W. С измереното R и при 220V изчислете Р на лампата, дали е такова, каквото пише на лампата /60/? Същото е и при нагревател, /примерно за бойлер, но в по-малка степен/.
Та не забравяйте известен запас при защитата. 16А при 3 Kw си е на ръба.
И темата си е за раздел Електро
lubomirlz - специалист
kuger написа:
Ще Ви дам една малка темичка за размисъл:Измерете съпротивлението на една ЛНЖ, примерно 60W. С измереното R и при 220V изчислете Р на лампата, дали е такова, каквото пише на лампата /60/? Същото е и при нагревател, /примерно за бойлер, но в по-малка степен/.
В много голяма заблуда си, Волфрамовата жичка в лампите няма нищо общо с нагревателните проводници тип "Кантал" от които се правят нагревателите на бойлери, фурни, скари и тем подобни. Не заблуждавай хората, разгледай долната графика и виж как се променя съпротивлението в зависимост от температурата.

Прикачен файл

kanthal.JPG
valentino76bs - майстор
В инструкциите за монатаж на бойлер на ЕЛДОМ ИНВЕСТ пише НА БОЙЛЕР 3000ватА предпазител 16А,....:)
Прикачен файл:
56 007.jpg
Прикачен файл:
56 008.jpg
Последна промяна от valentino76bs на нед сеп 04, 2011 1:18 am, променено общо 2 пъти.
kuger - майстор
lubomirlz написа:
kuger написа:
В много голяма заблуда си, Волфрамовата жичка в лампите няма нищо общо с нагревателните проводници тип "Кантал" от които се правят нагревателите на бойлери, фурни, скари и тем подобни. Не заблуждавай хората, разгледай долната графика и виж как се променя съпротивлението в зависимост от температурата.
Писал съм "в по-малка степен", а както гледам графиките само А-1 си запазва някаква константа
Gadnyara - специалист
valentino76bs написа:
Eee трябваше да ги оставиш.....може би щеше да има смисъл въпреки правилата.....:)
Нищо особено: един твърдеше убедено, че като намалее напрежението в мрежата, токът през бойлера се увеличава,
аз го поправих,
после станаха двама в твърдението си,
и модераторът ги затри, за да не вземе някой да им повярва...
valentino76bs - майстор
Gadnyara написа:
valentino76bs написа:
Eee трябваше да ги оставиш.....може би щеше да има смисъл въпреки правилата.....:)
Нищо особено: един твърдеше убедено, че като намалее напрежението в мрежата, токът през бойлера се увеличава,
аз го поправих,
после станаха двама в твърдението си,
и модераторът ги затри, за да не вземе някой да им повярва...
Понякога въпреки знанията си човек се обърква важното е сами да стигнем до правилния извод и да кажем иииииии верно бе аз не бях прав.......:)
baretata_7_62 - специалист
Ето ти един въпрос. Имаш 2 варянта, във единия имаш къща до трафопоста и имаш бойлер 3kW напрежението в контакта ти е 250V. Във втория варянт, си най отдалечен от трафа и имаш 200V в контакта, със същия бойлер. Въпроса е, във кой от двата варянта ще протече по голям ток по захранващите проводници?
Gadnyara - специалист
baretata_7_62 написа:
Ето ти един въпрос. Имаш 2 варянта, във единия имаш къща до трафопоста и имаш бойлер 3kW напрежението в контакта ти е 250V. Във втория варянт, си най отдалечен от трафа и имаш 200V в контакта, със същия бойлер. Въпроса е, във кой от двата варянта ще протече по голям ток по захранващите проводници?
е нали и аз го задавах този въпрос:
когато имаш 250V тече >15А ток.
при 200V - 12.5A
при 16V - 1A (задачката отпреди 5-6 мнения)
още ли не можете да схванете?
Оставям някой друг да обясни, примерно ел.проктанта с печат от КИИП:
plamen6100 написа:
.... Аз съм ел.проектант и имам съответно печат и т.н, нито си първия човек, който прави така, нито и ще си последния. .....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с бойлера и бушона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: