• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам един въпрос .... възможно ли е проточен газов бойлер, с помощта на топлообменник да си осигуря топла вода и и да захраня 3 конвектора и 1 лира? Ако някой има идея дали става и как точно моля пишете. Предварително благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Невъзможни неща за човека няма. Каква е идеята - какъв ще е източника на газ?
Ами мисля си, че ако дадения бойлер, подвързан паралелно към ВиК и топлообменник, а нататък стандартна отоплителна инсталация... би се получило, но не знам дали само на теория. Колкото до източника... пропан-бутан бутилка за момента, защото все още сме в процес на газифициране
Нещо не ти схващам идеята - какво значи подвързан паралелно към ВиК и топлообменник?
Всъщност незнам кое би накарало бойлера да включи... делта Т или дебит от консумация и не мога точно да си отговора за начина на връзване , имам идея да го направя, но незнам точно как, затова се допитвам до вас.
знам, че не мога да го направя с котел, защото не мога да му дам достатъчно налягане за нормална работа, за това си мислех за бойлер
Друг вариант ако бойлера е включен в затворен кръг с постоянно циркулираща вода, то при изстиването и той би трябвало да запали, а в инсталацията ако се монтира топлообменник свързан проточно към ВиК или към бойлер за доподгряване ?
Извинявай, ама много объркани ти са въпросите
Mit-ko написа:
знам, че не мога да го направя с котел, защото не мога да му дам достатъчно налягане за нормална работа, за това си мислех за бойлер
Аз не разбрах защо не можеш да го направиш с котел, а предпочиташ по-сложни начини - мислех, че имаш бойлер и искаш да го ползваш. Има нови котли на много тънка цена. Друг е въпроса за бутилките пропан-бутан - въобще не е проста работа да включиш котел на бутилки пропан-бутан, това не е газов котлон.
Изобщо има ли вариант газов бойлер да затопля вода в затворен кръг?
Затова не се спирам на котел.... а до колкото знам бойлер можеш да захраниш с газова бутилка... или греша?
  • 1
  • 2

Тема "Газов бойлер - топла вода/отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: