Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Хидрофорните помпи са показани на втория линк:
http://www.aquapump.net/pumps/pompi-samozasmukwdsti
cenko6 - специалист
Хайде да не спорим. На втория линк е показана самозасмукваща помпа, а хидрофорната е съвкупност от помпа, раширителен съд, пресостат и др. На хидрофорна помпа може да се насади абсолютно всякяква водна помпа.
Хидрофорната помпа си е ПОМПА, най-подходяща е самозасмукващата. Съвкупността, за която говориш се нарича ХИДРОФОР или хидрофорна уредба. Това с насаждането на всякакви помпи може да е по почина Направи сам. Можеш ли да ми посочишнякъде да се продава хидрофорна уредба с "насадена" друга помпа, освен самозасмукваща или потапяща центробежна? Например хидрофор с периферна помпа някъде да се продава?
zmiori - специалист
Аман от философи четете какъв е проблема на човека. К'во си мерите чурките.
Какво значение има какъв е типа на помпата, ами ако има седименти? а може би е ръчна?
Ако ще му помагате пишете ако ли не спрете се и стига спамихте.
Проблема го знам и съм го казал. Нормален е, и аз съм го срещал и съм описал какво трябва да се прави. Който иска да слуша. Аз излазям.
valqk - специалист
Съжалявам, че спамя темата, но моят хидрофор също не успява да вдигне каталожно налягане, та имам въпрос.
Намалил съм налягането на 1.5бара, но искам да е на 2.5 (всъщност вдига до 2 но върти 15мин без консумация), защото в момента като пусна втора чешма и струята е много слаба.
Хидрофора е АСА, но трябва да погледна модела и да ви пусна точно какъв е (довечера).
Правих му профилактика миналата година и сменях мембраната. Напомпих го на 2бара, отворих го и 'перката' (турбинката) (не изглежда като ежекторите, които намерих в гугъл на картинка) изглеждаше ок.
Вдига и нормални обороти и развърта ок. Не тече, изчистен е от боклуците.
До колкото разбирам, ежектора (перката) е заминала, така ли?
Хидрофора изглежда по подобен начин, но тръбата за разш. съд излиза от долната страна на кожуха на помпата и манометъра е завит пак на предната част на помпата (до маркуча). Пресостата е отстрани. (ще кача снимки)
Прикачен файл:
AG_24c_1_500x400.jpg
AG_24c_1_500x400.jpg (22.04 KиБ) Видяна 5933 пъти
zmiori - специалист
milen56 написа:
И още едно питане, ако позвоите? На какво налягане трябва да се напомпа хидрофора отзад, че онзи ден го мерих и е 1.7 бара? И за какво изобщо се помпа?
От опит знам а съм го и чувал от "стари" майстори. 2-3 десети по ниско от налягането на включване.
Щом като вдига 2 бара, няма как да стане 2,5бара с тази помпа. Трябва да настроиш пресостата максимум на 1,8, за да може да изключва, а налягането в съда - около 0,8-1 бар, предполагам долу-горетова ще е налягането на включване
sian - специалист
Обърнете внимание на схемата от линка на LazarGanev , позиция 3 и 4 . Едното е турбина, другото ежектор. Има още една важна част която не е позиционирана-това е капака който стои м/у турбината и ежектора. Ако ежектора е разхерметизиран спрямо този капак или корпуса-понижено налягане. Този капак по външната си периферия има направляващи лопатки, ако попадне чуждо тяло м/у тях и турбината и се отчупи някоя направляваща лопатка пак понижено налягане.
valqk - специалист
sian написа:
Обърнете внимание на схемата от линка на LazarGanev , позиция 3 и 4 . Едното е турбина, другото ежектор. Има още една важна част която не е позиционирана-това е капака който стои м/у турбината и ежектора. Ако ежектора е разхерметизиран спрямо този капак или корпуса-понижено налягане. Този капак по външната си периферия има направляващи лопатки, ако попадне чуждо тяло м/у тях и турбината и се отчупи някоя направляваща лопатка пак понижено налягане.
Много ти благодаря за разяснението!
При мен всъщност ежектора е толкова малък, че не съм му и обърнал внимание, аз всъщност я чистих от гняз влязла от водата.
Предполагам, че капака м/у двете е пуснал. Всъщност като се замисля едната перка на турбината леко помръдваше и е възможно да се е отлепила от едната страна... явно ще трябва пак да го отварям.
Отново благодаря :)

Тема "Проблем с пресостат на хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: