• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valqk - специалист
torbalan написа:
ами не знам....
да ти кажа чесно - аз нямам неща, които ако ми ги откраднат - ще страдам много...
а и в наше село квартирните кражби силно са намаляли... така че :)
но повярвай ми - да осигуриш гаражна врата против разбиване е кауза пердута...
по-добре си направи сейф в гаража и слагай там ценните неща :)
Както сам каза не е невъзможно - 10точково заключване + метална врата с много дебела ламарина (8-10мм)+ самоделка ключалка, която се командва отътре по някакъв начин, който ти знаеш и няма дупка и едва ли ще си играят с вратата много... но пък е прекалено това.
Незнам дали забеляза, но питах и за балкона и за входната.
Ами примерно инструменти държа там, и няма да ми е приятно да изчезнат. Не са МНОГО скъпи, ама са ми инструментите.

лека от мен.
дано се включи някой с добри предложения, освен алармата, която си е почити задължителна :)
torbalan - Дървен философ
помисли за вариант да си направиш железен шкаф за инструментите и аларма на вратата...

така, ако разбият вратата и влязат - ще се разпищи алармата
и ще демотивира евентуалните апаши да разбиват и железния шкаф....

а варианти, дето са трудни за разбиване (не невъзможни, а трудни) за железен шкаф - много, не са скъпи и са ефикасни :)
valqk - специалист
Забравил съм да пиша.
Преди седмица-две ходих при един ключар - продава и приспособления за подсилване - за пантите и бравата.
За пантите представляват две дебели ламаринки (5-6мм), които имат щифтове и отвори. Щифтовете са от външната страна, отворите и болтовете от вътрешната.
Завива се така, че да обхванат болта на пантата, който е във вратата.
За бравата - дебела ламарина, която се завива от вътр. страна с болтове и пречи на 'лесен' достъп отвън до бравата.

Ако скоро минавам пак от там ще ги щракна.
Естествено - пак може да се разбие, но по-трудно.
kuger - майстор
Шипове, между касата и страниците с пантите. Така и да напънат панта и я изкъртят, вратата ще си остане на мястото. И метална шина, имитация на ковано желязо, и коларски болтове,хем красиво, хем здраво.
valqk - специалист
Шипове в дървената врата? Хмм... идея какви по-точно?
А това с 'имитация на ковано желязо' не мога да си го представя, явно не съм виждал такива по врати, дали може да изровиш снимки някакви из нета да знам какво да търся?

Много благодаря!
kuger - майстор
valqk написа:
Шипове в дървената врата? Хмм... идея какви по-точно?
А това с 'имитация на ковано желязо' не мога да си го представя, явно не съм виждал такива по врати, дали може да изровиш снимки някакви из нета да знам какво да търся?

Много благодаря!
Идеята ми е да се вкопаят шини в касата и във вратата, като на вратата е шипа, а на касата отвора. А за имитацията на ковано желязо не съм се изразил правилно, имах предвид шина да се среже на лястовича опашка и да се извият краищата навън, т.е. не да се търси ковач, а да се работи с наличните инструменти /шлайф електрожен, дрелка/. Другия край на шината да се завари към пантата и.. дупки и болтове.
valqk - специалист
Аха.... мисля, че те разбрах.... май само шините може да направя...
kuger - майстор
Приятел с оберфреза, и гнездата за шините с шипове са готови.
valqk - специалист
Аз за ръчно ренде си мислех, ама с обер-фрезата ще стане по-добре. Даже май се сетих кой има :)
Отново благодаря :)
  • 1
  • 2

Тема "Подсилване на дървена врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: