Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pandov. - специалист
здравейте отново. Инсталацията е готова , трипроводна , начукахме и земно с един приятел от енергото та той уреди да доидат ония да измерят там каквото си измерват (единия ми вика аве от тва земно файда нема нали вън таблото на стълба ти е заземено закво си усложняваш работата) Сега изкам да ми препоръчате бойлерно табло , четох тук там и се ориантирах към мисля че беше легрен - едни ключове като ключ за лампа са самоче 45А ,поне така пише. Ако има по добри кой са? и още едно въпросче- проблем ли е кабелите да минават един върху друг ,в смисал че на места например кабела за лампите минава върху кабела за контактите,проблем ли е това?
vvventsi - специалист
колко кола набихте?
pandov. - специалист
vvventsi написа:
колко кола набихте?
3 поцинковани кола на бая дълбоко , цял ден копах и чуках
lubomirlz - специалист
Съедини ли ги с шина в формата на триъгълник, спази ли разтоянията между коловете, защото ако си ги набил един до друг е безмислено, понеже си влиаят и общото съпротивление не се понижава много.
А на онзи от енергото му кажи да не дава съвети там където не разбира щото "Файда Няма" :axe:
pandov. - специалист
lubomirlz написа:
Съедини ли ги с шина в формата на триъгълник, спази ли разтоянията между коловете, защото ако си ги набил един до друг е безмислено, понеже си влиаят и общото съпротивление не се понижава много.
А на онзи от енергото му кажи да не дава съвети там където не разбира щото "Файда Няма" :axe:
да в триъгълник са забити съединени със шина (чрез заварка) разтоянието между коловете е горе долу двапъти дължината на кола после заварих още една шина за другите ,която изкарах над земята,на стената откадето посредством болт захванах 6кв кабел до таблото
pandov. - специалист
а я кажете ся за бойлерното табло ,какво да е? не искам секи месец да сменям ключове заради прегоряли контакти
vvventsi - специалист
pandov. написа:
а я кажете ся за бойлерното табло ,какво да е? не искам секи месец да сменям ключове заради прегоряли контакти
http://spektar-m.com/items.php?path=220.325 ето тук има много, може да си избереш едно,по твой вкус :)

Тема "кабел между две табла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: