Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
shtork - напреднал
В Дървеница съм. Утре обещавам да кача и снимки :)
boreto1 - специалист
Тука има колеги които ще ти помогнат доста със съвет и то професионален ,качи снимки за да ти кажат варианти .
shtork - напреднал
Пускам малко снимки преди и сега с уточнението, че всичко е на мн ранен етап още, колкото да може да се живее
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А ето и малко снимки след освежаването:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение първата ми сглобена мебел и се справих съвсем сам
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Както се вижда от снимките всичко още е творчески безпорядък, а и не са дошли още всички мебели. Малко по малко обаче почна да прилича на дом :)
shtork - напреднал
А сега и малко снимки относно преместването на канала за водата и тръбите от кухнята в коридора:
старата мивка
ИзображениеИзображениетова е сегашното разположение в банята
Изображение приблизителната големина и подът през където трябжа да мине канала (повдигнат е на около 20 см)
Изображение
на мястото на портмантото и трикрилният гардероб трябва да се вмести новата кухня
boreto1 - специалист
Трудно и измъчено ще се работи при положение ,че живееш там иначе става идеално :)
Имай в предвид,че банята също ще се разкърти.
Аз мисля,че трябва да започнеш първо хол и терасата,после зазиждаш вратата към балкона в Кухнята и там разхвърляш заедно с банята и коридора ,нека се изкажат колегите
shtork - напреднал
Мисля си дали да не го отложа за другото лято с опция да се изселя за около месец при братовчедка ми, но ми се иска колкото се може по бързо да стане :)
Та последователността, която съм замислил е:
1. изолация на балкона и изравняване на пода
2. слагане на дограма на балкона и в сегашната кухня
3. изместване на тръбите
4. преправяне на ел. инсталацията където е нужно
5. поръчка на кухнята
6. оправяне на банята

Така като гледам май 10 хилки не ми мърдат :?
boreto1 - специалист
По-възможност пролетта най-добре ако нямаш възможност сега.
Сега дограмата смени да знаеш, че си затворил.
shtork - напреднал
В момента на дневен ред е да сложа една водобранна лента между плота на кухнята и плочките които са на стената. Преди е била запълнена фугата с гипс който се е напукал и при едно чистене познайте какво стана с него :lol: За момента съм изшкурил всичко и съм обезмаслил повърхностите. Сега се връщам от Бриколажа, където гледах такава лайсна, но ме притеснява, че се монтира с винтове, а в плочките няма как да стане. Дали ако ползвам монтажно лепило или санитарен силикон ще се получи желания ефект? Моля дайте съвети :)
boreto1 - специалист
с дюбли трябва за да притисне лайсната добре към стената ,а и силикон трябва да сложиш иначе ефекта от нея е нулев.
Лайсна алуминиева вземи,струва 10лв. линеен метър поне аз за толкоз я взех и то ме набутаха с 4 метра не режеха на метър но пък стана перфектно и на остатъка му намерих място и си избих парите :)
shtork - напреднал
утре отивам да взема и ще снимам как е станало. Възникна обаче друг проблем единия ел контакт се оказа счупен и добре замаскиран с тиксо :? става дума за тези, които се монтират в панел и са открити. Сменял съм нормални, ама от тия и идея си нямам :?:

Тема "Преустройство на едностаен в двустаен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: