Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
leo^^ - специалист
Здравейте, шпакловаха ни една стая, след което е минаха с шкурка 120, с влажна гъба е забарсаха. След това аз е грундирах и боядисах но резултатите са плачевни. Стените станаха на петна и резки. Според вас на какво се дължи това? Цялата шпаклова е с Ceresit126

Прикачен файл

DSC04245.JPG
DSC04245.JPG (112.95 KиБ) Видяна 8301 пъти

Прикачен файл

DSC04238.JPG
DSC04238.JPG (98.28 KиБ) Видяна 8301 пъти
IJAN - специалист
Мини отгоре с Шийтрок,или сатен-ама този път като хората-ще стане гладко и без резки-и леко с шкурка 180 ако има някъде ръбчета.
leo^^ - специалист
Мисля една две ръце сатен гипс Кнауф, а да се грундира ли като се свали латекса?
Стефко - специалист
Добрите шпакловчици не използват никакви шкурки. Шкурки използват пишман - майсторите. Въобще, ако майстора носи шкурки, изгонете го веднага.
ulieliadi - специалист
Ха-ха много смешно ми стана :-D
Има шпакловка има и шпакловка, има и майстори има и майстори [-X
А има и нови технологии за които пишман майсторите са чували :wink:
Стефко - специалист
ulieliadi написа:
Ха-ха много смешно ми стана :-D
Има шпакловка има и шпакловка, има и майстори има и майстори [-X
А има и нови технологии за които пишман майсторите са чували :wink:

Пишман майсторите и да чуят за новите технологии, щом използват шкурка, НИКОГА няма да станат майстори. Поне според моите критерии.
Илиян Илиев™ - майстор
Както е тръгнало след някой ден господа "майсторите шпакловчици" ще почнат да ползват водна шкурка примерно 400 за заглаждане на стуко венециано. :lol:

Смешници. Ще ми заглаждат с шкурка. Остави ми и 120. Тия да не са шпакловали с гребена за лепене на плочки? :lol:
ivanovrg - специалист
аз не съм шпакловчик
но си имам работа с доста такива

честно да си кажа не съм виждал такива дето да не шкурят
иначе на приказки всички го правят стъкло без шкурка

то ако не се шкреше,хората нямаше да измислят машините за шкурене

п.п
виждал съм да не шкрят само МАЙСТОРИ с чист гипс
такива май нема вече много
а тия които могат -не искат да работят с чист гипс
masterval - майстор
Все пак някой да беше отговорил на въпроса, а? :x
Според мен, грундът е бил прекалено гъст. Без да се прешпаклова би могло да се оправи с още две ръце латекс. Сподели марката на грунда, начина на разреждане, на нанасяне и марката на латекса.

Колкото за шкурката - манипулатора Стефан да шпаклова една стена с колор-кит и да се похвали след това.
Има материали след които няма как да не останат мустаци. Просто едни майстори ги обират с шпаклата на мокро, а други с шкурката на сухо.
leo^^ - специалист
Грундирано е с Леко грунд- розовия дето се разрежда 1:10, точно така беше разреден! След това е боядисан с латекс Леко цвят люляк. Да не би да се е получило от забърсването с влажна гъба след шкуренето? Ако не е забърсано както трябва дали може да се получи това?

Тема "Проблем шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: