Здравейте! Имам нужда от съвет. Сложих лунички в окачения таван. Луничките са на 12 В малки тип звездно небе по 5 вата. Луничките са 16 на брой или общата мощност е 5 х 16 = 80 вата. Трафа е електронен 105 вата. RELCO. Проблема е, че трафа грее. Работят около 15 мин. и изгасват след около пет мин. тръгват отново и така. Проблема не е в пространството за трафа, защото го извадих и пак грее и същата работа. Имам още един такъв траф сложих го и него за да проверя да не е нещо дефектен предния, но отново същото. Линичките съм ги свързал паралелно. Разстоянието от трафа до последната луничка не е повече от 2,5 - 3 м. В друго помещение съм сложил същите лунички 23 бр. х 5 вата = 115 вата с траф същата марка 150 вата и няма проблеми. Някакви идеи какъв може да е проблема.
relko не е от най хубавите марки
явно не му достига мощност на трафа,спрямо луничките
проблема може и да не е в трафа, а в луничките-крушките,кой ги снае 5 вата ли са 6 вата ли са, отделно зависи и колко волта ти е напрежението във вас,ако е по високо съответно и мощноста на крушките се вдига
пробвай да изключиш 3-4 луни и пак провери температурата след известно време работа
а щом имаш още един траф -сложи го и него и раздели луничките по 8 на траф