• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
icemans - специалист
Явно ще взема силикон.
-Тони- - специалист
В къщи направих така: обърнах чинията, нанесах на дъното около 3-4мм силикон и след като силикона изсъхна я монтирах. След това уплътних със силикон. Това беше преди 7-8години пак с чиния на видима....
chapara - майстор
Налагаш чинията ,бележиш с един молив и от вътрешната страна на белега поставяш силикона.Дупки ,всичко е проиграно.Завиваш, без да пренатягаш, така че при опън да не мърда-достатъчно е, оставяш да постегне силикона и минаваш едно тънко тигелче силикон ,което оформяш,без да има грам по пода и по чинията ,като след 12 часа може да изтръскваш самосвала :mrgreen:
egx - специалист
И още веднъж аз да питам - дюбела да минава ли през отвора на чинията или да се постави в направената дупка и отгоре да се стегне с винта ? Че има някакви разминавания в това мнение по-горе.
boreto1 - специалист
chapara написа:
Налагаш чинията ,бележиш с един молив и от вътрешната страна на белега поставяш силикона.Дупки ,всичко е проиграно.Завиваш, без да пренатягаш, така че при опън да не мърда-достатъчно е, оставяш да постегне силикона и минаваш едно тънко тигелче силикон ,което оформяш,без да има грам по пода и по чинията ,като след 12 часа може да изтръскваш самосвала :mrgreen:
Чапара точно ти е описал действай смело :toimonster:
simbion - специалист
И аз имам питане малко не е в темата ама сте се събрали хора та...
Купих си мивка като си мислих, че от зад дупките са им еднакви, свалям старата, слагам новата и йок ! Шпилката е на поне 5 см разстояние :) Та искам да попитам има ли нещо особенно в пробиването и разширяването на дупка в този материал (керамика мисля) или да си дупча лекичко без да го мисля много много :?:

П.П. Извинявайте, че ползвам тази тема, ама така и така сме в банята та да питам :-D
gogo1113 - специалист
Първо с някакъв остър предмет - пирон, чертилка или друго подобно е необходимо да отстраниш емайла на плочката на мястото, което си белязал за отвор, защото е много твърд и ще ти плъзга свредлото, ако пък натиснеш силно за да не се хлъзга може да спукаш плочката. След това с бормашината, но БЕЗ удар, с не много голям натиск преодоляваш останалата част от плочката /тази зад емайла/ за да не спукаш плочката, ако евентуално отзад няма достатъчно лепило и е кухо. Пробиваш необходимата дълбочина и монтираш мивката със скрепителни елементи за мивка. Не е трудно, просто бъди по-внимателен. Успех!
boreto1 - специалист
То затова взимат 50 лв. за поставяне ако можеше всеки ехеееееееееее,за всичко има инструмент без който не става .
simbion - специалист
Няма как да стане 50 лв :-D тя мивката е 20 точки :)
от задната страна където трябва да влезе шпилката няма от това лаково покритие :) Да качвам ли снимки ?
Благодаря за бързата реакция :)

П.П. дали пък да не бия нова шпилка в стената, че да не взема да спукам мивката :?
chapara - майстор
Ми те колегите ти обясняват за нова шпилка ,ма ти си мислиш за пробиване на мивката.А ако трябва да сме точни за да центрираш мивката би трябвало да поставиш две нови шпилки :!:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: