• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Малка шега като за начало на сезона -ами обърнете се към Ванко. :wink:
naughty - специалист
kfr32 написа:
Колеги съжалвяам че се намесвам в темата но вие какви топлообменници слагате на вашите системи и от къде.
Аз съм подготвил вече почти всичко за системата климатик даикин ftyn50 за апартамент с 3 стаи около 60 кв южно изложение но имам притеснение относнио топлообменника с които разполагам дали ще издържи на налягането.
вашите на колко бара са какви и от къде?
моят е КАОРИ, разгледай като спецификации например тук:

http://refribg.com/category.php?id_category=39
kfr32 - напреднал
Колеги аз имам един такъв но имам притеснение дали ще издържи на налягането по дани му дават работно 31бар макс и тестово 50бар да не хвърля климатика ,
колега naughty тези каори гледам ги дават на 30 бара работно и 45 тестово ти на каква система ги ползваш (с какъв фреон)

Прикачен файл

Изображение088.jpg

Прикачен файл

Изображение067.jpg
kfr32 - напреднал
Колеги помагаите от вас се запалих да правя термопомпа а сега никои няма за консултация (или сезона не е открит още) :)
naughty - специалист
kfr32 написа:
Колеги помагаите от вас се запалих да правя термопомпа а сега никои няма за консултация (или сезона не е открит още) :)

С този климатик съм:

http://www.climaconsult.com/%D0%BF%D1%8 ... 2%D0%B8_32

ето я темата ми: viewtopic.php?f=10&t=28205
naughty - специалист
Гледам си направил и двете медни тръби дето са закачени за топлообменника еднакво фи. При мен едната е доста по-тънка. Май действа малко като капилярка. не разбирам чак толкоз :)
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Би ли обяснил защо пишеш в тази тема :?:
kfr32 - напреднал
Колега naughty това са тръбите за водата от другата страна са тръбите за фреона.

Клега 2v6 бях пуснал и друга тема в вентилация и климатизация но почти никои не отговори затов реших да пусна тук при вас които сте правили пък дано някои отговори но ако смятате че не и е мястото тук модераторите да я изстрият.

Колеги имам и друг въпрос вашите топлообменници когато ги заварявахте в водна баня ли бяха за да не прегреят.
че на моя пише макс 800градуса да не прегрява.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
...
Клега 2v6 бях пуснал и друга тема в вентилация и климатизация но почти никои не отговори затов реших да пусна тук при вас които сте правили пък дано някои отговори но ако смятате че не и е мястото тук модераторите да я изстрият.
...
Тази тема се нарича "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход".
Ти пишеш за съвсем други неща...
Има още няколко теми за термопомпи, ако те мързи да пуснеш нова в раздел "Отопление" :idea:
kfr32 - напреднал
ДОбре колега взимам си от забележката пускам нова тема.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: