8180 написа:naughty написа:8081 не си прав. ние питаме и човека отговаря. за него това е по-добър вариант и се обосновава.Човекът иска да ПРОДАВА и претендира за ПРОФЕСИОНАЛНО решение - в кое не съм прав?
Може и да не съм.
GPS при него не е съществен проблем - ползва го за по-точен часовник. Един-два дни без сигнал няма да навреди съществено. Веднъж позиционирана системата (определени точните координати), вече няма какво да се мени и мери.
Дори само часовникът да вземем - за избрания подход за решаване на задачата, дори кварцов часовник му е слаб, а времето по принцип в тази задача не е нужно (освен за някаква статистика и визуализация) - нужно е за метода му.
Сигурно за различни неща говорим и не се разбираме - ти слънчевите очила по часовник ли си ги слагаш, с математическо моделиране, с GPS?...
Zurlata,
Писали сме заедно.
Нищо лично, колега.
Това е дори впечатляващо:
"моят метод дава отклонение 0.05 градуса за период 70 години напред."
Крайната ти задача е да позиционираш с някаква точност (ти ще я кажеш каква е необходима).
След изчислението с цитираната точност (в случая на заданието) започват проблемите на всяка ОТВОРЕНА система да изпълни точно заданието. Не че в космоса не се прави, но там е за друго - двигателите им не са като твоите.
Това е дори впечатляващо:Прав си , изчислението е едно а как ще се изпълни от механиката е съвсем друго и винаги има допистима грешка, която е мого малка около +-0,15 реално, всяка сутрин следенето гозапочвам от нулева реперна точка така че грешка не се натрупва
"моят метод дава отклонение 0.05 градуса за период 70 години напред."
Крайната ти задача е да позиционираш с някаква точност (ти ще я кажеш каква е необходима).
След изчислението с цитираната точност (в случая на заданието) започват проблемите на всяка ОТВОРЕНА система да изпълни точно заданието. Не че в космоса не се прави, но там е за друго - двигателите им не са като твоите.
Да изясня какво имах предвид под професионално , че май криво го обясних.
Имам предвид че не го приемам вече само като хоби а искам да съм сигурен 100% в резултатите и данните които гарантирам на хората, и искам каквото съм им казал това да получат наистина, идеята ми е това нещо да работи без проблеми и обслужване дълги години поне 50-60години затова го тестваме на износване. Реално сме готови отпреди 8 месеца но има много тестове да се правят. Купихме и сертификата EN12975 и по всички точки описани вътре го тестваме и ако е нужно променяхме някой неща за да отговаря на изискванията описани вътре.