Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Илиян Илиев™ - майстор
За мен шкурката е едра.

Както Мастервал е споменал - още две ръце латекс и пей сърце.
masterval - майстор
А може и латекса да не е бил разбъркан добре...
С бормашина и бъркалка 5-6 минути, - ако седнеш да пушиш, след това пак така. Ще стане.
toni_g79 - специалист
leo^^ написа:
Мисля една две ръце сатен гипс Кнауф, а да се грундира ли като се свали латекса?
И как смяташ да свалиш латекса :? Плюс това грунда който е ползван ич не е за тая работа ама некога ще се научите кое за какво е...... общо взето без прешпакловане няма да стане,първата снимка е неправилно боядисване,а втората е недобра шпакловка.С две думи проблема е в шпакловката и боядисването :lol: :lol:
Фло - специалист
leo^^ написа:
Здравейте, шпакловаха ни една стая, след което е минаха с шкурка 120, с влажна гъба е забарсаха. След това аз е грундирах и боядисах но резултатите са плачевни. Стените станаха на петна и резки. Според вас на какво се дължи това? Цялата шпаклова е с Ceresit126
Този грунд е акрилатно- силиконова дисперсия ,която изисква според производителя преди нанасяне върху стената тя да е суха и да са минали поне 28 дена от мазането или каквото и да е третиране с вода.
Бързането ти е прецакало боята,понеже грунда не е свързан здраво заради влажната основа.
leo^^ - специалист
А кой грунд е подходящ?
Фло - специалист
leo^^ написа:
А кой грунд е подходящ?
Обикновено най-подходящ е грундът направен от боята с която ще се боядисва като известна част от нея се разрежда с това и с толкова,което препоръчва производителя на боята и го има на етикета.
В твоя случай не е важен грунда,ами че си го нанесъл на влажна стена в несъответствие с препоръките на производителя!
masterval - майстор
Леко Водоразредим грунд - концентрат (вододисперсионен грунд)

Предназначение:За импрегниране на: вароциментови мазилки, варопясъчни мазилки, бетон, газобетон, гипс, гипсокартонени плоскости, циментово-влакнести плоскости, преди вътрешно и външно боядисване и преди полагане на декоративни мазилки.

Свойства:
Прониква в порите на основата и я заздравява;
Свързва праха по повърхността;
Импрегнира основата и уеднаквява засмукващата й способност;
Намалява разхода на боя;
Запазва устойчивостта на мокро триене и миене.

Характеристики:
средства за нанасяне Четка, валяк
разход Около 50 m2/L, като концентрат при еднократно нанасяне
съхнене/ ~ 20°C и 65% H.R. На въздух.
разфасовки Пластмасови опаковки с нетно тегло 1L.
цвят Произвежда се в розов цвят.
разредител Вода.
препоръчителен брой слоеве само един

Това ли е грундът? Къде пише за 28-те дена? С какво е свързано това чакане?
Фло - специалист
masterval написа:

Това ли е грундът? Къде пише за 28-те дена? С какво е свързано това чакане?
за тоя груд производителя пише в графата подготовка на основата: основата трябва да е напълно суха.
28-те дена са от техн. лист на боята,когато се нанася на нови мазилки трябва са са минали тия дни.
Иначе времето между нанасяне на грунда и боята го дават два часа.Но се грундира и боядисва върху напълно суха мазилка.НАПЪЛНО СУХА,а колегата е уточнил:"шпакловаха ни една стая, след което е минаха с шкурка 120, с влажна гъба е забарсаха. След това аз е грундирах и боядисах но резултатите са плачевни."
jekasus - майстор
Абе какви грундове, шпакловката е осрана зверски

Прикачен файл

DSC04245.JPG
това са по-едри
DSC04245.JPG (48.22 KиБ) Видяна 7007 пъти
leo^^ - специалист
Точно това е грунда, аз си мисля, че от едрата шкурка се е получило така. Иначе тези забележки се появиха чак на боядисването, след като се грундира нямаше забележки. Получаваше се така, че като се нанесе латекса на някои места не хване добре и се появиха вдлъбнатините.

Тема "Проблем шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: