Мечтата на всяка домакиня
frisco - напреднал
Здравейте,

почти завършвам ремонта и предстои да помисля за аспиратора.. :)

Печката ще ми е в ъгъла на кухненския бокс и въздуха трябва да стигне
през една колона - преградна стена 1метър с тухли четворки правена някога си
(която напрактина леко разделя кухнята и хола) та от печката през тази колона
оставих една дупка - после се появяваме от другата страна и трябва да мине около 70см хоризонтално, след това коляно и 10см. та хоп в комина :)

Въпроса ми е така ли е правилно да се направи от тази стена да почне
pvc тръба ф125 и после с коляно към комина или да оставя само тръба в стената
и от двете страни към печката и към комина да е от тея гофрираните тръби..
мен ми се вижда по добре твърдата връзка и размера този ли е подходящ
и нещо друго освен да купя метър пвц тръба и коляно ще трябва ли :) ?
Мерси :)
SoWhat - специалист
Практиката ми показва, че с твърд тръбопровод е по-добре, защото се намаляват значително вибрациите и съответно нивото на шума.
Но, всичко зависи от това, дали има възможност използване на ПВЦ-тръба.
Колкото се може по-широк диаметър на тръбата.
Gadnyara - специалист
frisco написа:
Въпроса ми е така ли е правилно да се направи от тази стена да почне
pvc тръба ф125 и после с коляно към комина или да оставя само тръба в стената
и от двете страни към печката и към комина да е от тея гофрираните тръби..
мен ми се вижда по добре твърдата връзка и размера този ли е подходящ
и нещо друго освен да купя метър пвц тръба и коляно ще трябва ли :) ?
Мерси :)
Този комин всъщност ползва ли се по предназначение (като комин) от съседите? Ако да, има известна опасност да им създадете дискомфорт или по-големи проблеми, ако нагнетявате въздух в него.
Или да имате проблеми с топлината от тях.
frisco - напреднал
Да, ползва се като комин до колкото знам. А какви проблеми може да имам относно топлина?

Иначе сложих едно pvc коляно ф125 което влиза в комина а от другата му страна pvc тръба 125, която минава 1метър, през въпростаната стена и излиза от към кухнята :)
Мерси за отговорите, дано всичко е ок по-нататък :)
Gadnyara - специалист
frisco написа:
Да, ползва се като комин до колкото знам. А какви проблеми може да имам относно топлина?

Иначе сложих едно pvc коляно ф125 което влиза в комина а от другата му страна pvc тръба 125, която минава 1метър, през въпростаната стена и излиза от към кухнята :)
Мерси за отговорите, дано всичко е ок по-нататък :)
Моя опит: Помещение с камина на дърва. При познати, в жилищен блок. Когато съсед включеше аспиратора, печката променяше рязко работата си. А имаше случаи (при незапалена печка), в които стаята се изпълва със сажди и съпровождащата миризма от тях.
Не знам как те решиха проблема - чрез намеса на общински власти или лично. Факт е, че вече няма аспиратор в коминната система около приятелчето ми.
Просто тази инсталация е предназначена за димоотвод и нагнетяване на въздух вътре променя работата й.
Ако имате съсед, на който аспиратора пречи, ще е в пълното си право да поиска да го махнете.

Топлината: Тук само предполагам!! Коминът е гореща инсталация - възможно е при вашите тръби да се появи голямо количество топлина, повече отколкото могат да поемат. Само размисли.

пак стана дълго....

Тема "Аспиратор връзка с комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: