• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
chapara написа:
Налагаш чинията ,бележиш с един молив и от вътрешната страна на белега поставяш силикона.Дупки ,всичко е проиграно.Завиваш, без да пренатягаш, така че при опън да не мърда-достатъчно е, оставяш да постегне силикона и минаваш едно тънко тигелче силикон ,което оформяш,без да има грам по пода и по чинията ,като след 12 часа може да изтръскваш самосвала :mrgreen:
По принцип -минава :wink: :!:
Стефко - специалист
Изчетох цялата тема, но не срещнах никъде мнение като това, както аз го правя.

Ето моето решение:
Прави се шаблон с хартия на дъното на тоалетната чиния. Налага се шаблона, и се ориентира по посоката, която искате. Разбира се, имате в предвид оттичането/долно или задно/, и поставяте съединителния елемент. Отбелязват се местата за дюбелите, и се разпробиват внимателно през плочките/ НЕ във фугите /. По шаблона с молив се очертават външните контури на тоалетната чиния. Маха се шаблона, и се поставя временно тоалетната чиния, и се поставят винтовете, завити леко в дюбелите. С помощта на 3 подложки с различна дебелина/но минимална/ нивелирате в двете посоки горната част на тоалетната чиния. С молив отбелязвате точното място на тия подложки. Махате тоалетната чиния, и почиствате с кореселин плочките и долната част на чинията. Подложките остават на местата си. С предварително купения тъй наречен "салам" нанасяте върху плочките и тоалетната чиния необходимото количество. Внимателно връщате тоалетната чиния на точното място, и завивате внимателно винтовете. С влажен парцал обирате излишното количество салам до чисто. Изчаквате поне 2 часа, и премахвате подложките. След това достягате внимателно винтовете.

Така правя аз. А Вие преценете дали е правилно. :? И за приятели го правя почти безплатно, само 1 бира след монтажа. Иначе за клиенти е по 10 лв. Не разбирам какво толкова струва цитираните 50 лв за монтаж?
gogo1113 - специалист
Колега, обясняваме ти как да пробиеш нови отвори в ПЛОЧКИТЕ, а НЕ В МИВКАТА, което е равносилно на това пак да купуваш нова мивка. Останалото мисля, че ти е ясно. Успех!
Стефко - специалист
gogo1113,

малко си закъснял с отговора, брато :lol: Влез в час
roly - специалист
Вчера махнах една чиния- беше залепена с цимент и така си беше изкарала 30 г. , изчуках цимента отдолу да падне 1 см под плочките и забърках 1кг. пясък и 2 кг. лепило за плочки гъсто и със сместа заравних дупката и после сложих новата чиния, седнах на нея така да се натисне и точка.
Това вчера, днес я ритнах с крак и не мърда- това на един съсед, моята е така от миналата година и не мърда,
За нов под плочки съм съгласен силиконовите неща и дюбелите,
но за смяна на соц. седала не е нужно.
Тани - модератор
А защо се наложи смяната?
jekasus - майстор
Тани написа:
А защо се наложи смяната?
roly написа:
така си беше изкарала 30 г.
А ти как мислиш :-D
chapara - майстор
Пак ще ме пукнете от смях :-D

Стефко, какви са тия шаблони бре братче, ако се замислиш половината от операциите са ненужни.Представи си те викнат да обурудваш един хотел :cool: ,но със супер качество ,колко чинии ще поставиш,погледни го от тази страна :wink: А за парите ,е друг въпроса,при майсторите е един вид застраховка.Монтажа си е тези пари за незнаещите,защото на приятеля , ако му спукаш чинията, ще ти тегли една попръжка и ще си купи нова ,но когато си при клиент ,търчиш и купуваш.А Бога ми ,монтирал съм моноблокове по за 1000 евро, та сещай се ,стига с тези незряли ситуации ,защото много хора четат тука ,Аз лично когато някой изяви желание да си спретне нещо сам ,не пестя усилия да обяснявам -доказал съм го ,но ти с тия 10 лева направо къртиш.Клиенти ли събираш ,кво ли.Аман :axe:
masterval - майстор
Кви шаблони, кви 10 лева :-D
На Стефан "клиентите" още не са се родили :toimonster:
gogo1113 - специалист
Колега Стефко, вместо да се заяждаш безмислено, по-добре давай адекватни съвети, а не да предлагаш научна фантастика!!! Чети внимателно преди да коментираш, вече се говори за монтаж на МИВКА, а ти май още си мислиш как да пребориш тоалетната чиния! :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: