• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
buritoo - напреднал
Лазаре, как оправихте документите за гаранцията без настройка с газанализатор? Че тука ми искат протоколи гаранционни карти, общо взето повече време писане от колкото работа. Провери ли времената за подаване и пауза, трябва да се спазят указаните съотношения т4 и т6. По мои наблюдения, това "чудо" трябва да яде всякакви долнопробни пелети.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ааа, не става да се попълни гаранцията без протокол от газанализатор. Времената се проверяват, ама са си настроени от завода. То и при горелките е така.
syncho - майстор
Лазаре тоя мост отзад не го пипай. Той е нарочно така. Маха се само, ако слагаш термостат на негово място. В момента, ако не се бъркам казва на котела, че трябва да работи (лъже го). Така е и при италианските и при полските и при всички други котли които съм виждал.

В този ред на мисли... протокол от газ анализатор за гаранцията??? :? Малко пресилено ми се вижда. Не ми се вярва някой производител да го иска това реално. Най-вероятно някой се опитва да се оттърве от гаранционна поддръжка с излишни изисквания...
buritoo - напреднал
Това с газанализатора е от гледна точка на правилното функциониране на съоръжението, за да бъде доволен клиента откъм надеждност и откъм икономия на гориво. За мен по-удачен вариант е с чип за активиране на съоръжението, който да се изпраща на монтажната организация, както е при Viessmann. Без чипа е само купчина желязо.
Чакам една нова горелка, продукт на фирма, чиито камини монтирам и съм страшно доволен. Ако ми хареса бих я препоръчал тук със съгласието на админа и с предварителна уговорка, че нямам никакви финансови изгоди от това
Да, знам за мостчето, просто казах, че ако не тръгне котела трябва да се провери това мостче. Задължителните настройки с газанализатор ги въведоха Ерато в края на миналата и началото на тази година. Само недоумявам защо не ги включват в цената, ами си остават допълнителен задължителен разход.
syncho - майстор
Мда как да кажеш на клиента след като си е купил котел, че трябва да даде примерно още 100-200лв за газ анализ. Нямам идея колко реално струва, но си мисля, че ще е в тия граници.
filmatoplo - майстор
Много странно -че тая настройка колко време ще държи :? смятам че с промяна на гориво ,ще има и еко промени .
syncho - майстор
100%... сложиш ли други пелети тия настройки можеш да ги изхвърлиш в коша и цялата идея на Ератовци отива след тях...
Хем е така, хем не е така. Вярно е, че с промяна на пелетите се променят показателите, но в малки граници, което е допустимо. Ако сменяш пелети с костилки, тогава вече е по-различно, но пък ти го избиваш от много по-ниската цена. Но пък без настройки с газанализатор може да има много груби грешки в настройките, защото от тягата на комина зависи много и няма как котелът да е настроен от завода. При котли на пропан-бутан е същото - правим настройките с газанализатора, но пропан-бутана има всеки път различен състав и показателите на изгорелите газове се променят но в неголеми граници. Без газанализатоторможе така да разстроиш котела, че да не тръгне или пък да гори недобре и с детонации и звуци. А с пелетните като се ориентираш към едни пелети и караш на тях цяла зима, какво ти трябва да сменяш производител?
syncho - майстор
Лазаре ти си бил голям оптимист :) Как така реши, че един производител ще запази едно и също качество толкова дълго време? :) Те сигурно всяка партида им е с различни показатели. На всичкото отгоре, ако човек знае какво прави може да настрои камина със сигурност, котел малко по-трудно, доста прилично и без газ анализатор.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: