Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
wladimir1
ттитто написа:
Видео картата е NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (TM).
Или ми кажи конкретен модел/производител на картата за да видя какви изходи/режими има, или дай снимка на планката с изходите...
ттитто написа:
Дължината на кабела е толкова голяма, защото между двете стаи има коридор, а кабела ще мине в стената.
Ясно, но не е лесно изпълнимо или поне не евтино в цифровия вариант за връзка...

Ако картата ти има TV-OUT може с преходник към чинч да се сложи един коаксиален кабел с чинчове в двата края, но пък тук зависи и какви входове има телевизора... Аз лично съм пускал и на повече от 30м. като сигналът беше добър за естеството му...
ттитто написа:
А цената на 20м кабел е просто без коментар.
Да, за съжаление цената е адска, Ресет винаги са били скъпари, но поне нещата им са горе-долу качествени, недей да взимаш нищо от Конрад, там има ментета на килограм!
vvventsi - специалист
аз моя компютър съм го вързал така за картината ползвам композитния изход ,обикновения видео вход,за звука използвам SPDIF изхода на звуковата ми карта и той влиза в ресиивърът ми дето има 5.1канала ,от компютъра до телевизора вървят два чинча ,самоделни кабели ,отделно кабел и отделно чинчове съм купувал и аз съм си ги запоявал! Дължината е голяма около 15m компютара е в едната стая а телевизора е в хола.
Gladiator_BG - специалист
wladimir1 написа:
ттитто, в Ресет има 20m HDMI кабели, но цената е... ->
http://reset.bg/catalog/40/4017/4017102/
http://reset.bg/catalog/40/4017/4017082/
Ако все пак взимаш - само с уговорка да върнеш кабела при проблем!
УААА ...аз на спайки ще ги вържа тея два кабела (по 10м) ама 100 кинта няма да дам .... :shock: :irre3:
torbalan - Дървен философ
Trifun написа:
...И друго въпросче имам : Ако някой има същият модел телевизор, връзвал ли е интернет към LAN буксата на телевизора ? :? Щото аз се пробвах, ама ... нещо не се получи ...
моя телевизор е тошиба но също има LAN букса...

та с две думи - след като свързах телевизора с рутера в къщи, когато кликна на мултимедиен файл с десния бутон на мишката се появи нова опция в менюто "Play to Toshiba Regza" или нещо подобно беше...

по този начин без никакви други шмекерлъци от кой да е компютър в къщи мога да пусна музика, филм и т.н. на телевизора през локалната мрежа :)

голяма е сгодичка :)

а, с Windows 7 съм... ако си с по-стара OS трябва да се инсталира нещо :)
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
а, с Windows 7 съм... ако си с по-стара OS трябва да се инсталира нещо
Не трябва, то е вградено в Windows Media Player. Просто в по-старите не в пуснато по подразбиране.
WMP->Options->Liblary->Configure Sharing->Share My Media

Иначе ако това което се слага се казва Media Server / DLNA server. Има доста по нета. Освен това почти всеки производител на телевизори (от големите) има и собствен.
torbalan - Дървен философ
сега ако кажеш как да пусна и радиото по тая схема - много ще те обичам :)
ArturDent - Почти Безобиден
А от телевизора можеш ли преглеждаш файлове на компютрите ? Трябва да можеш. Разцъкай менюто на телевизора.
А радио можеш - просто на един от компютрите трябва да сложиш Media Server (DLNA), който поддържа online радиостанции.
P.S. Има и такива дето тръшкат и торенти ;)

И къф е модела на ТиВи-то?

http://tubecentric.tv/msc/media_server_comparison.aspx

Тема "Връзка компютър - телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: