• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Ev
Къде в София може да се закупят гръбчета за кухня, т.е. плоскостите от МДФ, инокс, ПДЧ, стъкло или друг материал, които се поставят между горния и долния ред кухненски щкафове или зад печката/плота с котлони?

Ако имате и опит с някакви дизайнерски решения за това място в кухнята да споделите?

Предварително благодаря!
Ev
Открих фирма Лиа - кв. Требич, ако някой все още се интерсува на website-адрес: http://www.lia.bg/index.php?option=com_ ... 34&lang=bg

Интересни материали за мебели, нови профили и нови декоративни лайсни и покрития открих и при ТекаСтил: http://www.tekastill.com/whatsnew.html

Някое мнение или съвет:?:
Duke_BG - специалист
при мен са плочки, но можеш да сложиш и плоскост от ПДЧ в цвета на кухнята , но все пак зависи от какъв материал ти е направена кухнята. А какво ще кажеш за ламиниран паркет ??
Фирма Лиа има магазин на бул.Хр.Ботев до Солунска.
Ев
Кухнята ми е страници и гръб на шкафовете ПДЧ "черешка", термоустойчив ПДЧ "черешка" плот, вратички постформинг "черешка" с иноксови кантове, електроуреди иноксови. В момента стената между горния и долния ред шкафове са ми плочки 15х15 см, стари, сиви, с много широко фуги и пробити с дупки "кой както си е пожелал". Та, затова съм се замислила за нов гръб (в кухята) и май ще е термоустойчив ПДЧ 8 мм "пръскана мазилка" върху старите фаянсови плочки...

А какво по-конкретно за паркета те интерсува? В кухнята не бих си сложила паркет, защото съм една чистофайница, постоянно лея вода и мия там... В хола - също не става за паркет, щото не ми е удобно да карам гостите и външни хора да се събуват. Тази мъка с избор и поставяне на паркет я минах миналото лято... Вдигнах стария 3-то качество в ужасно състояние паркет в спалните и след няколкоседмично проучване се спрях на дъбов паркет от "ЕМКО" - Бургас http://emko-parquet.com/selections-gall ... a-401.html и на паркетаджиите от софийската "Бараж". Добре, че паркетът го нареди един стар майстор от фирмата, щото младите... Паркетът се избира, разбрах, не като гледам готовите мостри и не виждам има или няма кривини на паркетините, а като взема няколко паркетини, предлагани от търговеца и ги допра едно до друго и повторя това упражнение няколко пъти преди да купя. Ако няма луфтове, добре е... Колкото са по-къси паркетините, толкова е по-евтин паркета и толкова за по-малко помещение става. Паркетът е дълготрайна настилка, изисква само подръжка, циклене и лакиране за предпочитане с матиращ лак, а ламината е за хора динамични, които желаят често да променят настилката и обстановката. Цените на българският паркет не са толкова по-високи от ламината.
Duke_BG - специалист
имах пред вид да сложиш ламиниран паркет за гръб - влаго, термо и износоустойчив е , не е много дебел и не е много скъп.
EDI - майстор
Използвай меламинови плоскости, мисля, че имаше 6 милиметра.термо и влагоустойчиви са.
Житан..
Ще си десетия ако си сложиш върху плочките огледало....и бъди сигурен че няма да съжаляваш...първо ще ахкат...после ще викат че се цапало...и т.н.
А за теб остава да се кефиш .
Жалко че не съм снимал това което съм правил та да ти го пратя . :idea:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:19 am, променено общо 1 път.
Zashto ne idesh da razgledash kakvo se predlaga v PRAKTIKER?
Syberi mneniq i otididi tam-golqm izbor ima !
  • 1
  • 2

Тема "Гръбчета - къде в София?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: