• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
В кухнята имаме естествен паркет, които не искаме да оставяме. Въпроса ми е - възможно ли е да се сложи теракоп върху паркета? Майсторите които ще правят ремонта казаха че няма проблем - удряло се замаска върху паркета и след като исъхне се лепи теракота. Няма ли опасност да се надие паркета от влагата при замаската или след време паркета да изгние и теракота на пропадне? Моля за съвет.
EDI - майстор
Като правиш нещо, по добре да е като хората.Махни го паркета и пак си направи замазка.Безмислено е да стои там, все пак е дърво, което не е импрегнирано, а ще стои във "вредна" среда.......Виждал съм да лепят теракот върху различни видоне плоскости, но не вярвам в трайността и здравината във времето........
TANGRA - специалист
inakad написа:
В кухнята имаме естествен паркет, които не искаме да оставяме. Въпроса ми е - възможно ли е да се сложи теракоп върху паркета? Майсторите които ще правят ремонта казаха че няма проблем - удряло се замаска върху паркета и след като исъхне се лепи теракота. Няма ли опасност да се надие паркета от влагата при замаската или след време паркета да изгние и теракота на пропадне? Моля за съвет.
Това дето си го мислиш така и ще стане. Махай паркета за нула време работа е !
georgiarg - специалист
Махни си паркета шом е от естествено дърво все ще го монтираш някъде, пък и не е трудна работа демонтажа му.
myrules - помощник
Е да предположим, че някоя плочка се пукне и влезе вода под нея. Самата вода няма къде да отиде освен да се впие в замаската и след това в паркета. Резултата ще е : паркета се на дига и плочките ти стават на нищо. Направи го като хората, не е скъпо и не е трудоемко.
Проблема ми е че това е стар апартамент и под паркета е сгур и като се махне остава една педя дупка.
null - специалист
е тва ме уби.
Не бях чувал под паркет да има сгур. Под дюшаме - да, но под паркет ...
Едно предложение. Един приятел също така имаше обаче дюшаме. Замазката му трябваше да стане 10-12см за да оправи нивото. Това което направи бе замазка върху сгурта. За сега не мога да преценя доколко е правилно, но спести доста материал и труд.
ironlady - модератор
inakad написа:
Проблема ми е че това е стар апартамент и под паркета е сгур и като се махне остава една педя дупка.
Няма никакъв пролем да направиш замазка върху сгурта, тя е изолатор.Не само съм виждала,но и сме правили такъв вариант, по скоро колегата, аз само разбивам къщите на хората :wink: :-D ...така че сваляй паркета и смело...Успех!
А освен теракот или маниниран паркет друга възможност за настилка има ли? Питам защото не съм толкова запозната, може да има нещо друго което да ни свърши работа.
myrules - помощник
Няма какво друго според мен. Просто ситуацията е такава, че нямаш особен избор. Не ти ли допада идеята за теракот или ламиниран паркет която даде колегата?
  • 1
  • 2

Тема "Теракоп върху естествен паркет????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: