• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
Ми с тебе сме го дъвкали ама аз съм решил проблема като съм ги изправил така, че да гоня максимума на топлото през студения сезон. Пък и панелчетата са от ефтинките като наберат много загубите се изравняват и нямам грижа. Ако бях в къща сигурно щях да се замисля да слагам термо акумулатор и да трупам и за зимата ама освен сега да дигна бойлера на 250 литра нямам повече на къде. Пък и с това доподгряване дето го имам и той ми е достатъчен.
А днеска майтапи малка ми била консумацията на газ и се изтръскаха да ми сменят разходомера на газта. Извън планово. :lol: Въпреки че трябва да мине да проверка март догодина. :razz:
Почвам да се замислям дали не са им намерили цаката на тези разходомери. :?
syncho - майстор
lov не се притеснявай те сега ще компенсират малката консумация с цената на газта :wink:
kuuuuuul - майстор
Колкото и да ги преоразмерявате като няма слънце нищо не става,така че зимата неможе да се разчита на тях.
x1pokrat - специалист
Те и за това се наричат "слънчеви колектори",няма ли слънчице - край на авантата .
x1pokrat - специалист
Моя китаец прави 230 л. вода до 57 гр.Толкоз му е силичката.

Прикачен файл

10092011748.jpg
kuuuuuul - майстор
x1pokrat написа:
Моя китаец прави 230 л. вода до 57 гр.Толкоз му е силичката.
Каква им е площа?Нещо малко ми се вижда,мойте в жегата стигат до 67гр. :? а така на око не са по големи :?
x1pokrat - специалист
3.14 кв.м. абсорбираща площ им дават.Малко съм ги повдигнал--на 50 градуса.
x1pokrat - специалист
Може би трябва да се регулира дебита . Сега е 2л/мин. и налягане 1.5 атм.
syncho - майстор
x1pokrat няма ли данни какъв трябва да е дебита? Обикновенно се пише колко трябва да е някъде по техническите данни на колектора. 1,5атм... не е зле, но можеш да го вдигнеш на 2 поне, но пак не знам дали колектора ще ти го позволи...
x1pokrat - специалист
"Големия" китайски брат не даде никаква по-подробна спецификация,ще ходя при търговеца да искам.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: