• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Допада ми, просто незнам майсторите които ще правят ремонта дали ще могат да го направят така и освен това каква ще е мръсотията :). За ламинирания паркет - мисля да го сложа върху стария естествен като вариант. Какво мислите за ламиниран паркет в кухнята и дали е удачно да се монтира върху естествения паркет?
myrules - помощник
Може, но гледай да е от този който има ниско число на износване. Т.е. да е такъв който е идиотоустоичив :) ........е и е по-скъп естествено. Ако сложиш от този който не е от най-износоустоичивите може да се покаже паркета под него някой ден.
Това за класа на износоустойчивост го имам предвид, но гаранция кои ти дава?? Проблема за този естестве паркет идва от факта че кухнята ни е частично с естествен паркет и частично с мозайка - както е показано на картинката. Кухненското обзавеждане което сме поръчали е с дълдочина 60 см. и ще се сложи върху част от мозайката. Това означава че 16 см. от тази мозайка ще се вижда, а тя е доста грозна. Ако се постави теракот само върху мозайката нивата между нея и ест.партен се разминават точно пред кухненското. Поради тази причина взехме решение да покрием с теракот и мозайката и ест.паркет. Иначе паркета ако се исцикли не е никак лош. Ако имате идей за решаване на тази дилема давайте. :sad:
myrules - помощник
Немога да ти смогна на питанките :) ....шегувам се.
Няможе ли да се измисли някакъв варянт с лайсна? Виждал съм подобно изпълнение (даже сега ще поровя ) да ти покажа и никак не е зле.
п.с. Ето http://www.vialparket.com/page.php?n=3639&SiteID=262
Тук може би ще намериш решение което да те удовлетвори.
mishav - помощник
Здравейте, нов съм във форума, първо се извинявам че пиша във чужда тема, но и мен ме мъчи същия проблем - теракот върху естествен паркет. Та се чудя вместо да махам паркета не можели върху него да се сложи гипсфазер и да се избегне проблема с мокренето на паркета ако случайно проникне вода. Дали е удачно това решение.
bgm - напреднал
Когато си купихме апартамента положението в кухнята беше следното: мозайка под и около старата кухненска мебел+дюшеме наоколо(което тук-таме беше прогнило).Предприехме основен ремонт на цялото жилище.Какво направихме с кухнята?-изтърбуших цялото дюшеме;изкъртих старата мивка и всички мебели около нея;усвоихме терасата и по този начин помещението доста се разшири;направихме нова замазка(бетон) зада запълниме дупката,която се образува на мястото на дървенията.За ниво 0 взехме мозайката.Отгоре положихме теракот.
  • 1
  • 2

Тема "Теракоп върху естествен паркет????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: