От мобилни телефони до цифрови камери
здравейте бих искал да разбера може ли да се предава сигнала на дистанционното от една стая в друга посредством сендерите за видео и аудио сигнал . В описанията по нета пише че може но дали някой е пробвал , защото четох някъде че не се получава .
Имало и вариант за предаване на същия сигнал и чрез устройство закрепено към коаксиалния кабел на приемника . Ако някой знае , моля за мнения . И също така къде във Варна мога да се сдобия с такова устройство . Благодаря .
Борис - специалист
Какъв е смисълът от желанието ти?
смисъла е да мога да сменям каналите на сателитния приемник без да се разхождам до другата стая
пуснал съм кабел към два телевизора
d3v1ous - специалист
Значи имам телевизор на който , ако дистанционното не е насочено точно срещу него не работи. А на комшията дистанционното на каде и да е насочено работи. Та става въпрос за силата на излъчваните вълни. Зависи от дистанционното, също така трябва да намериш някакъв предмет който да ти отразява лъча. Т.е. ако смяташ между двете стай да има врати ( затворени ) или каквото и да било друго боя се че с инфрачервена светлина няма да стане , по скоро с радио вълни. Но пък ако между двете стай има пряка видимост. Яко дистанционно и нещо което да ти пречупва лъча.
Iwell - напреднал
С оптичен кабел мисля че ще стане :?
бат Вальо - специалист
Намираш един IR приемник - онуй дет прилича на светодиод и е запоено на платката, и го запояваш с кабелчета към приемника.
Може и да стане.
Имам едно двд плеърче за кола, което може да се монтира в багажника. Към комплекта има точно такова око с 5м кабел.
ELEMENTAL - специалист
Така просто няма да стане.
-има IR приемници с ниско активно ниво и
такива с високо активно ниво
-при такава дължина на проводниците ще има голям паразитен капацитет, който неминуемо ще се отрази на формата на импулсите от приемника
-при тая дължина на проводниците не е изключено приемника да се самовъзбуди
-при такова свързване съществуващия и допълнителния датчик си окъсяват взаимно изходите (от това ще се споминат и двата датчика)
И още нещо-в корпуси за светодиоди се произвеждат фототранзисторите- не IR датчиците!

Прикачен файл

TSOP_b.jpg
TSOP_b.jpg (12.14 KиБ) Видяна 4034 пъти

Прикачен файл

TSOP.jpg
TSOP.jpg (2.16 KиБ) Видяна 4034 пъти
little_spiro - напреднал
Преди 3 месеца подарих на баща ми такова устойство. Мисля, че никога няма да влезе в употреба :lol: . Ако искаш мога да ти дам мейл-а му, но ако си зарибен ще трябва да блъскаш до Казанлък :) Работи с радиовълни. Състои се от 2 черни 4-5сантиметрови пирамиди(едната с антена). Устройството е поне на 5-6 години, но като го пробвахме последно работеше. :roll:

Тема "въпрос за предаване сигнал на дистанционно от стая в стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: