Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Todor - специалист
Не е разнесен добре грунда, това колкото повече го минаваш, по-зле става.
masterval - майстор
Благодаря на jekasus, че показа тези места - хич не се бях и заглеждал! От тази снимка се вижда, че е шпакловано с неподходяща шпакловка, която "прибира", а не пълни. За грунда е обяснено по-горе, но ми се струва, че не е положен добре, на места вероятно е пропуснато, което е довело до неравномерно попиване на боята.
Боядисвано е с прекалено гъст латекс в топло време - вижда се ефекта "портокал" или "шагрен" - кой както го знае.
Аз бих направил следното. Ако стените не са пипани - една ръка фина шпакловка, една ръка много разреден грунд или латекс, 1-2 ръце латекс. Ако вече е работено - рядък грунд и всичко описано по-горе.
IJAN - специалист
Аз мисля че не е положена шпакловката добре.Грунда това няма да го запълни както и латекса.Така че прешпакловай.
leo^^ - специалист
Така и ще направя, сега търкаме латекса с виброшлайф, и след това 1-2 ръце сатен гипс. Чудя се въобще дали да грундирам преди нанасянето на латекса?
аммм,аз да попитам
това,което е оградено ми прилича на кръпка т.е. имало е там някаква язва и отгоре са я замастичили с материал,който не е обран добре/не е изшкурен
Не мислите ли,че може да е това?
leo^^ - специалист
Това е вдлъбнатина, там не хвана латекса и се получи така.
IJAN - специалист
Понякога като се мине с мечето ,отлепя от шпакловката-там където не е хванало добре-особено когато латекса е по гъст и се натиска повече за да се разнесе по добре.
ем както беше писал някой по-горе,защо не вземата грунд от същата марка каквато е и боята?
IJAN написа:
Понякога като се мине с мечето ,отлепя от шпакловката-там където не е хванало добре-особено когато латекса е по гъст и се натиска повече за да се разнесе по добре.
мислиш ли,че има някой , който да не разрежда боя както е упоменато на етикета?
leo^^ - специалист
Минато е с грунд Леко, един ден съхнене и след това боядисване с латекс Леко!
Илиян Илиев™ - майстор
насхио написа:
ем както беше писал някой по-горе,защо не вземата грунд от същата марка каквато е и боята?
IJAN написа:
мислиш ли,че има някой , който да не разрежда боя както е упоменато на етикета?
Аз не разреждам по етикет, а както ми е угодно. :-D

Все ме е страх, че няма да покрие добре, ако не е гъста и ще трябва да минавам още една ръка и те така.

Но пък и боядисвам по 1-2 пъти годишно.

Тема "Проблем шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: