Всичко за дърводелството
Здравейте имам проблем с едно легло на малката.Направих си по поръчка легло от чам за детето,но понеже не го искам чам ,а бяло реших да го занеса да ми го пръснат.Резултата е отчайващ.Леглото беше изгладено като стъкло.Бояджията го е пръснал с безир-ленен,след това с бяла водоразтворима боя Соктарис.Когато видях леглото ми прималя.На места боята се лющи ,мека и леглото е грапаво.Та моля за сътвет.Какво да правя за да го докарам в някакъв приличен вид.Трябва ли да сваля цялата боя? Какво става е безира който е нанесен,пречи ли ако се боядиса на ново.Много ще съм ви благодарна ако някой ми помогне със съвет ето за такова легло става дума http://www.interiors4u.ru/Images/mir_fantazii_7.jpg
Stefan2000 - специалист
Типично смесване на 2 различни по вид материала :lol:
Опитай да свалиш изцяло бялата боя. Безира ще ти е по-трудно да го свалиш, защото е проникнал сигурно в дълбочина и вероятно винаги ще има остатъци от него. За това после боядисай с по-малко агресивна боя на алкидна основа, ако ще и авто емайл лак, но от старото поколение на алкидно-смолиста основа, а не по-новите акрилни, полиоретанови и двукомпонентни лакове, защото те ще взаимодействат с безира отдолу и изненадите ще са неизбежни.
SoWhat - специалист
Предполагам, че леглото, когато е купено е било обработено с "нещо" - най-малко с лак. Защо бояджията е слагал ленен безир. Безирът се слага върху необработено с други покрития дърво, вместо лак и върху него трудно се задържат други покрития.
Ако решиш леглото да е с добър външен вид, единственото решение в този случай е сваляне на всичко до дърво. Но се вкарвате в много голям филм.
Бих пробвал с обикновена блажна боя върху всичко това. Но не знам какъв ще е резултата. Може да се пробва временно върху някоя малка, невиждаща се площ.
Успех.
Не леглото е правено по поръчка от суров чам не е обработвано с нищо.Може за това бояджията да е решил да го мацне с безир и е олепал нещата.
toni_g79 - специалист
Само не разбирам как още можеш да му викаш "бояджията".Иначе сваляш боята оставаш на безир няколко дни,и после с блажна боя.
Ако махна само боята която не е покрила на места,мина със шкурка и оставя да изсъхне безира, а след това боядисам с бяла боя блажна на леко цялото легло с валяк дали ще има резултат?
toni_g79 - специалист
аlex126 написа:
Ако махна само боята която не е покрила на места,мина със шкурка и оставя да изсъхне безира, а след това боядисам с бяла боя блажна на леко цялото легло с валяк дали ще има резултат?
Препоръчвам ти да се опиташ да я свалиш цялата!!!Решението си е твое де :)

Тема "Моля за помощ бояджии и дърводелци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: