• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
radinna - напреднал
Имам чамово легло с крака със сечение 5/4 см, но се оказа много високо и сега трябва да се отрежат и четирите крака, но не могат да се свалят от леглото, за да ги занеса в някоя работилница.
С какъв инструмент би било възможно да се направи в домашни условия?
stiv1961 - майстор
Например с такъв:
radinna - напреднал
Такъв имаме, но май повече от 2 см. трудно реже. Краката са двойно по-дебели :?
stiv1961 - майстор
Реже,реже, да не ви е счупено ножчето? Моето е измислена марка и без проблем реже 6 сантиметрови гредички :)
valat111 - специалист
Неотдавна си купих ножче за дърво Метабо от магазин на Киров. С него рязах 8 см гредички без затруднение. Зегето е такова http://www.bakersandlarners.co.uk/einhe ... d1592.html. Ножчето е близо 4 лв, но си струва. Успех!
pachosz - специалист
За тези чамови крака даже не е необходим и прободен трион. Никакъв проблем не е с обикновен трион. За да не станат с различни дължини, добре е да се начертае къде ще са срязовете. Реже се малко (около 1-2 мм.) по-дълъг крака, разбира се внимателно, без много натискане, за да не се разцепи чама при излизането на триона. След това с трупче със шкурка се докарва точния размер, без да има риск да се различават дължините.
vitrinabg.com - специалист
И аз мисля,че един обикновен трион би свършил работа.
Smarin - специалист
Щом задаваш такъв въпрос , по - добре не пипай
sabi69 - специалист
Какво толкова му се чудиш -- вземи една ножовка и режи смело** то е от ясно по-ясно, че трябва да се начертае всеки крак за изрязването му
radinna - напреднал
Опита ми досега с прободния трион е, че ножчето се криви при рязането и не става равно, та исках това да избегна.
Явно ще оставя малко по-дълго и ще шкуря до изравняване.
Благодаря на всички за съветите!
  • 1
  • 2

Тема "Как да отрежа крака на легло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: