• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
batspetar не е само количеството пелети, което се подава. Имаш настройка и на въздуха (скоростта на вентилатора). Самото отношение м/у двете ти дава доброто горене. Просто за различното гориво е различно отношението. Няма някое точно определено. Така че е абсолютна грешка да си мислиш, че някой може да ти каже този параметър за който питаш и да ти се оправят нещата.
naskov - майстор
batspetar написа:
Купил съм всичко от Софи Терм Пловдив Котела е Bosh Solid 2000 Горелката е червена Фероли от фирмата ми дадоха телефона на майстор който е за региона и подържа гаранцията на горелката .Тuristak ще съм благодарен ако ми пратиш настройките да пробвам.
На някои котли съм оставял параметъра t07 25sek. Нищо не ти пречи да пробваш. При такава стойност на този параметър не бяха чистили една горелка един месец. Пелетите са разложки.
buritoo - напреднал
batspetar написа:
Виках хора от сервиза, взеха ми 120 лева за настройката на горелката и казаха че проблема е от пелетите.Но не мога да взема други,купил съм 4 тона от тези и кво да ги правя,а и нямам място вече къде да ги слагам.Казаха че са ми направили горелката да пуска пелети на 15 сек да можели по добре да изгарят,но пак остават твърди въгленчета и се пълни пепелника,та си мислех ако може още малко да увелича времето на пускане дали няма да изгарят напълно.
Щом изпадат не изгорели не виждам смисъл да пускаш още, резултата ще бъде още повече не изгорели пелети. Според мен проблема е твърде голяма тяга (малко ме съмнява при тези температури) или високи обороти на вентилатора. Това чудо ми мяза на тотално омазан опит за горивен процес. Пиши поне от къде си
turistak - специалист
LazarGanev написа:
batspetar, настройките са индивидуални, ако бяха универсални щяха да ги правят в завода :)
turistak, какво казва шефа на фирмата - къде е причината? Така ли трябва да работи горелката? Всъщност какви са ти оплакванията?
Проблемът е грешка А1, демек няма гориво.

Ситуациите са 2:
или шнекът се задръства, а в паничката няма пелети( подавани са повече отнеобходимото, няма как да ги изгори, пелетите се задръстват, по някое време в долната част се изчерпват донякъде, а отгоре оства "тапа" от задръстени пелети и процесът спира
другият вариант е същата грешка А1 и нищо няма задръстено шнекът празен и туй то

незнаят от къде е проблемът, твърдят че газ анализатор не трябва, не мерят тягата на комина и аз съм им бил единственият клиент с проблеми :supz:
А1 - блокировка вследствие на неподадено гориво
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази грешка не е свързана с газанализатора, тези времена се настройват по таблица - времето за зареждане и времето за изчакване. Не разбрах кога шнекът остава празен и защо :? .
nnikbg - специалист
Айде бе Лазаре, какво стана с моя котел на жената вече и е студено..... Моля без коментари за последните думи....
Това което видях от предните снимки ми хареса.
filmatoplo - майстор
И аз имам клиент за котел на пелети ,но първо да видя колко киловата ще е потребната мощност , че пелетерма е до към 33 киловата .С външна горелка не искам , че клиента няма да иска- да я чисти постоянно . :wink: Защо чакате за тия котли -няма ли ги :? .
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма ги, харчат се като топъл хляб :) . Утре пристига на Никито котела, и трябва да го монтираме, че нещо лятото взе да свършва. Ако жена му е доволна от топлото, може да я сложим в някой кадър усмихната до Пелетерма и да продадем снимката на Ерато, да я ползват за рекламна в каталога :wink:
naskov - майстор
Няма ги , защото и в Гърция ги знаят. Зашиват им ги по 5000Е :-D
turistak - специалист
Преди време имаше информация, че някой се гори в пепетерм v2 костилки.

Някакво мнение разход през миналият сезон?
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: