• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
maya1 - специалист
Става дума за дъска която стои около леглото. Стара е и някъде е мухлясала и побеляла. А и накапах с терафлекс, който я изгори . Искам да смъкна финен пласт за да я направя като нова. Но се оказва че е фурнир залепен върху този от талаш дето се пресова материал . После как да лакирам и с какво да стане тъмно кафяво?
Какви са съпките и какво да ползвам за цвят?
Osiris - специалист
ми търси фурнир :?
velsi - Почетен майстор
Няма лошо, че е фурнир. Шкуриш внимателно и после лакираш. Ако искаш тъмен цвят - подходящ байц преди лака.
maya1 - специалист
Благодаря ви че ми отговаряте . Дъската е тъмно кафява и отново искам да е такъв цвят. Но какво е това байц?И след това слагам лазурен цвят лак ли?
EDI - майстор
Според мен е по-добре да си купиш цветен лазурен лак/няма смисъл на водна основа/.Само внимамай, защото един и същ цвят, да кажем ОРЕХ, при различните производители има различен отенък - на ДЕКОРАТОР са по-тъмни, ЛЕКО са по-светли.От опит се убедих, че цветовете на ЛЕКО са по-близо до реалните.
maya1 - специалист
значи шкуря и директно лазурен лак . Така ли да разбирам
EDI - майстор
Да.......Абе, що не си купиш нова плоскост.....има фурнировани плоскости, няма начин да няма подобен цвят.
maya1 - специалист
Не искам да инвестирам особено мн в този апт. Имам някой лев от САЩ и подобре ако си взема някой малък апт там да се хвърлям на нови неща.Тук просто правя дом за майка и брат ми. НО благодаря за съвета
maya1 - специалист
Сега на магзина кой Декоратор да взема . Има ли лакове на различна основа? Да не се объркам. Какъв тип да бъде?И колко ръце се слагат.? Голяма съм питанка
EDI - майстор
На кутията пише ЛАЗУРЕН ЛАК.Има нарисувана къща и имат зелена лента около гърлото на кутията и на тази лента пише ДЕКОРАТОР.Той е на основата на алкидни смоли.Има и лакове на водна основа, но те не са български/поне аз не съм виждал/, и не можеш да объркаш.За вътрешно приложение може и една ръка,стига да докараш цвета.Ако искаш по-тъмен цвят, правиш още една или две ръце.После може да сложиш една ръка лазурен безцветен, ама не е задължително.
  • 1
  • 2

Тема "Как се боядисва сменя цвета на изгорена д" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: