Напишете въпрос свързан със санирането.
Цени от миналата седмица 13,80 лева материали на квадрат в завършен вид със структорна мазилка на Сторм21 цветна 5 см стириопор
Стириопор-цената му е на кубик около 96 лева
цена труд 13 лв на квадрат
Стефан - майстор
bojilov написа:
...От Сопот съм,така че от оферти смисъл няма-едва ли ще има някой специалист тука във форума,който е от нашия регион,но поне мога да сравня цените,които ми казвате вие с това,което ми предлагат тука фирмите......
Специалист от Сопот във форума има!! И то признат! Казва се Тани/Стоян/ - потърси го.

Нещо за сравнение. Аз съм на V етаж, в апартамент, и на мен майсторите/алпинисти/ ми взеха по 35 лв/кв.м. при 5 см дебелина на стиропор. При твоите 260 кв.м. това прави 9100 лв. За къща вземат по 30 лв/кв.м. Това също е цифра - 7800 лв. Помисли малко. Даже човек да е с две леви ръце, при това вързани със сезал, за тия пари ще си купи материалите, + перфоратора/същия ще си го ползва даста след това/. Най-много да ти излезе по 10-12 лв/кв.м., без труда.

Затова и друг път съм казвал - в къщата ми майстор повече няма да влезе/поне за нещата, които сам мога да си свърша/. По две причини - удоволствието от собствената работа, и нежеланието да храня цялата рода на майсторите. Или пък да им финансирам разходките с яхти по Ривиерата :lol: :lol: :lol: :? :? :? Въпроса не е финансов, а по-скоро психологически. По природа българина е способен, но започна да става мързелив. А вече има и много лесно спечелени пари - защо да не се дадат на хора, които искат също така лесно да печелят?
Пример - погледнете обявите в който искате вестник :lol: Пълно е с всякакви предложения и обяви от майстори по всичко. Мерси!!!
Стефан написа:
Специалист от Сопот във форума има!! И то признат! Казва се Тани/Стоян/ - потърси го.
Благодаря за съветите относно цената-аз не съм с 2 леви ръце,но просто това е изискването и по стечение на обстоятелствата трябва да се направи от майстори и фирма...
Ако зависеше само от мене-въобще нямаше да се разправям-щях да купя материалите и да се захвана сам...
Тани не е влизал от май месец във форума...
Писах му-но не отговаря...Някой ако му знае 3те имена или координатите-GSM,aдрес-да пише на Л.С.-ако мога да го издиря из Сопот,ако въобще си е в града...
Нищо чудно даже и да го познавам-все пак и аз съм майстор-но по съвсем друга област-ремонта на телевизори....
Сега да питам нещо друго важно-
сега засега съм се спрял на 10 см EPS-
и питам има ли смисъл от толкоз при положение че
-зимата тука си е доста студена,
-зидарията е с обикновените единични тухли-сравнително тънка-меря я на места средно е 20-25см дебела.
-отделно че вътрешна изолация правя сметка никога да не слагам,щото то сега ми е тясна колибата,пък камо ли ако утеснее хептен...
Значи оскъпяването от 5 на 10см ми е със 5 до 5,50лв (зависи от майстора).
Та според вас-има ли смисъл от 10 санта?
Стефан - майстор
Ако имам финансовата възможност, бих се презастраховал и с 10 см стиропор. За по-сигурна изолация. Но и 5 см е достатъчно.
Ето го и Тани http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1405

И той на яхта, в Турция :lol: :? :? :lol:

Познаваш ли го?
emil_v r - майстор
Съгласен съм по техническите въпроси със Стефан , наи -вече за 5 те см. изолация . По психологическите -негатив! Ще ни храниш Стефане ,и не знаеш ..,но освен родата ни има и любовници , които излизат доста скъпо :heart: .На нас маисторите нищо човешко не ни е чуждо , в началото и ние сме били обикновенни хорица !Виж пак обявите - търсят се маистори за камини,и фаянс а не ивеститори . Жалко, но не можем да помогнем на всички.
Стефан - майстор
Емо, ако зависи от мен, ще умрете от глад и ти, и родата ти, и любовницата ти :lol: И..... ако по невнимание жена ти влезе тук, май ще спиш на терасата :?
emil_v r - майстор
Има къде да ида :heart: . Днес четох в 24 часа - в Египет е открит отпечатък на стъпка на маистор краи пирамидата , на 3х1000=3000 години . Маистор каменоделец е наи- древната професия! Маисторът не е открит . Технологично тогава по наште земи Траките са били по -напред от ония . Идете на храмът на Севт-3 .Напоследък поизостанахме.
Стефан - майстор
Какво ще дириш чак в Египет? Стой си в северозападналия регион :lol:
Оправи си го в профила :?
И още нещо - най древната професия е тази, на която майсторите плащат. Щото, от многото работа, вечер жените им са заспали, а сутрин не са се събудили :lol: Затова ви трябват повече пари :?
emil_v r - майстор
Наи- мраза да ми казват истината в очите ! Затова Бан за тебе ! Къде е този Тани , та си не гледа модераторствуването (бре дълга дума ) и да те изтрии . Обикалят с тия яхти по моретата кат цветарки.
Значи имам и още въпроси.Те утре майсторите ще почват най-вероятно така че в процеса на работа постоянно ще имам и още и още де...
Първо
Значи засега съм се спрял за цъкол на варианта който беше описан по-горе със ред плочки гранитогрес и нагоре до края на първия метър -силиконова мазилка.
Майсторите обаче упорито ми препоръчват-да се редят вместо това 2 редички камък...
Кой е по-добрия вариант-като здравина и издържливост на вода?
Красотата в случая не е определяща...
Гледал съм плочки отвън на къща-не ми се види грозно...
Фторо
Каква е като цяло нормата лепило което се полага под изолационните плоскости-да гледам и от това да не пестят майсторите,че то си е важно дагоеба...
Не знам още как ще го нанасят-"на грбен" или на "кюфтета"-нито е много равна зидарията,нито е хептен ръбата...
Горе долу колко се слага на едно пано или на квадрат там?
Някакви други тънкости при лепенето има ли да ги съблюдавам...
И трето
Някъде четах че фибран върху тухли не се слага.
Значи къщата ми е цялата с тухли-но до първия метър дето мисля да слагаме фибран зидарията е много разнородна,абе някогашна му работа-имам изливано цемент,имам на места зидария с големи камъни,имам тук таме и тухла.Това проблем ли е?
И четвърто айде... :-D
Чудя се все още дали да не оскъпя със една силиконова мазилка-някъде 5лв ляга приблизително на квадрат като оскъпяване-кво ще ме посъветвате?

Тема "Няколко питания за външна топлоизолация на сграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: