От мобилни телефони до цифрови камери
aiako - специалист
Искам да се допитам до вас , за една идея която е доста популарна напоследък. Касетофон с изкурубена механична част и на нейно място сложен чарколяка от FM трансмитер с usb порт.
Ето касетофона.
Изображение

Ето и механиката
Изображение
Изображение

Трансмитера има обичайните неща + вход за 2,5 мм жак.
Изображение

Молбата ми е , накакви насоки можете ли да ми дадете - как да направя конверсията.
didoni_ - специалист
Според мен между касетофона и трансмитера не е нжно да има кабелна връзка,достатъчно е да пъхнеш в трансмитера работеща флашка със записани предваително песни на нея,захранваш я с 12 волта може с трафче,и си хващаш с касетофона излъчването на 87.5Мгх,да не смущаваш някой друг приемник около теб.Успех
sstefanov - майстор
За най-добро качество свържи аудио сигнала на трансмитера преди чипа на радиопредавателя (може да махнеш чипа) към линейния вход на касетофона (преди регулаторите за усилване, тембър и др.).
aiako - специалист
Бях я забравил темата, но в тези студени дни смесени с 2-3 дни ваканция ... взех че се сетих.

Та разглобих пак... махнах механиката от касетофона и изкорубих пластмасите на трансмитера.
Намерих копчето което сменя от касета на радио... и до там :-D

Наснимал съм всичко(Най-долу има линк). Ще ви помоля за малко акъл кое къде трябва да свържа - ще извадя звук от краката на жак-а ... но къде трябва да отиде този сигнал не мога да разбера. След което го пускам от копчето да бъде на касетка но незнам дали нямам да имам проблем с това защото вече махнах механиката.

Та за сега това ми е въпроса ... къде да му подам сигнал (Хора, не знам какво е пред усилвател , ако някой каже кое е добре ще е :-D .)
http://aiako.snimka.bg/other/kasetofon.652525
hidrazin - майстор
Ей тука вчера обсъждахме такава тема.прочеия и помисли дали ще се справиш:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=
Иначе за разглобяването и аз съм цар.
bulhomes2 - майстор
Готов съм да си платя на който му се занимава да ми направи такава интервенция. С поялника се мразим взаимно. Радиото е заводското на Рено Сценик 1, фаза 2. Има джойстик за командване от волана, ако има значение. Приемам предложения и тук, и на лични, и на zezo@abv.bg, и на 0887252291
Прикачен файл:
1292769991_19039678_1-Fotos-de--radio-cd-renault-scenic.jpg
1292769991_19039678_1-Fotos-de--radio-cd-renault-scenic.jpg (31.38 KиБ) Видяна 10145 пъти
svetliopi44 - Чирак...
И аз съм, със същата конфигурация като колегата bulhomes2
bulhomes2 ако разбереш нещо практично свиркай... :)

офтопик... Ченджъра нещо не ми тръгва , тоест механиката върти но ми исписва на екрана NO DISC
Някакви съвети , дали работи само с пределен вид CD? :?
bulhomes2 - майстор
Аз обаче нямам чейнджър. Тая снимка я ровнах от нета колкото да го покажа.
aiako - специалист
Понеже няма схема за него ... то и модела го няма общо взето, само някакви сходни.
Някой може ли да се ориентира по снимките ?

Тема "Набутване на USB порт в стар касетофон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: