Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetlyon - напреднал
Здравейте, доста се порових с търсачката, но подобен проблем не успях да намеря. Та проблема е следния: преди няколко дена наводниха на един приятел апартамента, водата се стекла по стената чак до ключа за осветлението в кухнята и както казва той "просто спря да свети". Стигнал е до извода, че не му идва фаза до ключа, предпазитела е здрав, защото другите лампи си светят(на един предпазител са всички лампи) остава варианта кабела да е прекъснат някъде. Благодаря от мое и от негово име на отзовалите се, ако имате някакви идеи ще се радвам да чи прочета. Поздрави! :)
rutaro - специалист
Над ключа трябва да има кутия, започнете от там. Ако някой, който е връзвал кутията е прекъснал нулата а не фазата, при изгоряла крушка или прекъсване във фасунгата фаза на ключа няма да има.
valentino76bs - майстор
rutaro написа:
Над ключа трябва да има кутия, започнете от там. Ако някой, който е връзвал кутията е прекъснал нулата а не фазата, при изгоряла крушка или прекъсване във фасунгата фаза на ключа няма да има.
+1
Тани - модератор
Проверката на такова свързване с фазомер става направо във фасунгата , по-бързо и лесно е отколкото в разклонителната кутия!
fikata - майстор
Проверката на такова свързване с фазомер става направо във фасунгата , по-бързо и лесно е отколкото в разклонителната кутия!
Свали предпазителя.
Разкачи проводниците от ключа и фасунгата и ги раздалечи . Вдигни предпазителя.
Провери с фазомер имаш ли фаза на някой проводник на излазите на ключа и лампата.
Ако нямаш - тогава търси по връзките в разкл.кутии.
Последна промяна от fikata на ср сеп 21, 2011 6:10 pm, променено общо 1 път.
totio1973 - специалист
Ако апартамента е панелка,връзката е в ключа и едва ли ще има раз. кутия.Също така някой ел.техници не прекъсват фазата в ключа а нулата,така че виж фазата да не е директно във фасонката.
estorm - специалист
totio1973 написа:
Ако апартамента е панелка,връзката е в ключа и едва ли ще има раз. кутия.Също така някой ел.техници не прекъсват фазата в ключа а нулата,така че виж фазата да не е директно във фасонката.
В панелките това е масово явление. Колко ли народ го е тресал тока пипайки полилея и фасунките мислейки си че там няма ток при изключен ключ
svetlyon - напреднал
Благодаря за съветите! :) на фасунгата няма фаза. На другите лампи ключа къса фазата, разклонителни кутии няма. Под ключа има един контакт освен да се копне едно каналче и да се пусне фаза до ключа, който ще подава към крушката? (явно някъде се е прекъснал кабела незнайно как) Поздрави! :)
valentino76bs - майстор
svetlyon написа:
Благодаря за съветите! :) на фасунгата няма фаза. На другите лампи ключа къса фазата, разклонителни кутии няма. Под ключа има един контакт освен да се копне едно каналче и да се пусне фаза до ключа, който ще подава към крушката? (явно някъде се е прекъснал кабела незнайно как) Поздрави! :)
Има,има....:).....кутиите на осветлението не винаги са на същата страна на панела на който е ключа.
blv - специалист
Много вероятно да е от панелките с връзки в пода (замазката). Имах такъв случаи в Младост, решението беше нови кабели в к. канали и като се прави ремонт да се крият. Дали е такъв случая може да провериш на таблото, ако кабелите отиват надолу на 100% е такъв, обаче има вероятност да тръгват нагоре и веднага след таблото на 180 градуса. Проблема на този тип панелки е че трудно се открива дефектиралия участък , на мен ми отне 4ч. аз за по-малко монтирах каналите, кабелите и смених таблото

Тема "Проблем с осветление. Не идва фаза до ключа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: