• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kfr32 - напреднал
Колеги наложи се малко преработване на топлообменника смених му мястото :? снимки после.
Имам и въпрос , притеснението ми остана дали този топлообменник е подходящ за моята систем като големина , налягане да което издържа моля кажете вашите ТО какви са като данни брои плочи и тн.
2v6 - майстор
kfr32 написа:
Колеги наложи се малко преработване на топлообменника смених му мястото :? снимки после.
Имам и въпрос , притеснението ми остана дали този топлообменник е подходящ за моята систем като големина , налягане да което издържа моля кажете вашите ТО какви са като данни брои плочи и тн.
Моята е от външно тяло на климатик 18kBTU, фреон R407c.
Топлообменника е GEA WP4-40 (40 пластини, 1.3 m2). Работи според мен идеално като за самоделка :) :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 10&t=21525
kfr32 - напреднал
Коклеги моят е swep B10TH 50 плочи (50) 1.56m2 дават го работно 31 бара а тестово 50 , днес го надух на 35 бара за проба но сега гедам изпуснал на 27бара :cry:(дано да е от някои кран на манометара) а аз искам да го ползвам на 410 кадето моментно може да стигне и 41 бара :?
Външното тяло е на даикин ftyn50 20kbtu.

Прикачен файл

Изображение094.jpg
naughty - специалист
насапунисай заварките да няма шупла някъде
denuchi - специалист
Моят е такъв не съм му броил пластините. Kaori К 105/30 CTX : 1.492m2, 82mm, 3.248L, 17.58Kw. Открии от къде изпуска, при тези 35 бара няма да е голям проблем. С какво го напълни (наду) за пробата.
kfr32 - напреднал
Утре го топвам в лихена :-D целия барабар с манометрите.
Надух го с компресорче от хладилник.
днес говорих за топлообменник с един от(p...lima да не правим реклама)аз го питам има ли ТО да работи на 40бара поне а тои започна да ме убеждава как нямало да вдигне едва ли не 20бара и ми вика нищо не разбираш.абе то аз не разбирам не разбирам ма с очите си съм замервал климатик на 410 и вдигна 35 бара чак ми опря стрелката на манометара .
Последна промяна от kfr32 на ср сеп 21, 2011 8:35 pm, променено общо 1 път.
denuchi - специалист
Искаш да кажеш, че си го надул с въздух. Не си използвал азот. Е сигурно няма никъде пропуск.
kfr32 - напреднал
:? :shock: Ей вярно бе искаш да кажеш че въздуха е изстинал и за това е паднало налягането, възможно ли е толкова много 8 бар да падне?
filmatoplo - майстор
Какво става тука ,големи налягания :? 30-40 бара .тръбите ще се издуят с 2 мм .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Проект термопомпа моля помагаите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: