Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Вижте чудото -Валандър :) което измайстори моя градски Вальо :prayer: , е нема такова вкусно животно.Да го видите в Гугле изображения , при написване на заглавието , пробвайте патента ще се изумите на това нещо каква работа върши. =D>
stiv1961 - майстор
Това ми харесва най-много.На времето в Метро продаваха такива за газова бутилка/от малките с резба/.Навиваш тигана на бутилката и печеш каквото си поискаш.

Прикачен файл

IMGP7196.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
Filma, нищо не ми излиза бре :? В офроуда нямам регистрация :cry:
filmatoplo - майстор
Стиви браво за снимката ,на това е Валандъра кръстен на Вальо ,голям пич който го познава .Лазаре и аз не съм регистриран , но в гугле изобразения се вижда тук там , аз поне съм го виждал лично :wink: вчера направихме едно печеначе , що нещо изпека и изпържи -в средата се пържат картофи, по края месото се пече в собствен сос :) , за зеленчуците пък нямам думи.В офрода , Вальо е с жълтата джипка Саморай и име Валко вал , но сега разглеждаме иструмента и кулинарните въображения които могат да се сътворят с него .Има си май предимства пред скарата , най малко е 3 в 1 .Аз нямам мой Валандър , щото приятелите имат , но дръжте се брани само да ви открия . :lol: Ако имате регистрация в оффрода -там има стотици снимки -кое как става .
stiv1961 - майстор
Разгледах доста от снимките в офроуд-форума и направо ми се прииска да го направя този ,,Валандър".Трябва ми само чинията :-D Започвам да търся дискова брана за разфасоване :?

Прикачен файл

SAM_3119.jpg
filmatoplo - майстор
Ако си прочел темата на Вальо от-до , там казва- крачетата ако правиш такива макс 25 санта ,тествал е всякакви дължини .С по- дълги иска повече дърва , с по -къси загрява доста и има опасност да пламне олиото , и в гората равно на пожар :wink: .На всяко наше събиране -Валандъра присъства -само материал да има -мръвки значи , въпреки че зеленцуковия микс приготвен на него свършва по бързо.Щом в гората правиха кисело зеле със свинско , катми и какво ли не .С това чудо и да импровизираш в момента -няма да те подведе пред приятелите , докато при скарата може да се изцепиш нещо , пък и къде ти пържене и готвене на скара . :partyman: Стиви няма да сбъркаш -по скоро се сдобий с кръгчето, и чакаме снимки .
a_atanasov - специалист
Аз вчера се сдобих с такъв диск. Човека, дето ми го даде беше заварил едни тръби, ползвал ги е за стойки. Каза ми, че диска е направен от люта стомана. Даде ми и един чук за да отлепя заварената тръба. Направи ми впечатление, че много лесно се отчупи заварката. Притеснен съм как ще се затвори дупката в средата. Във Офроуд-форума има едно мнение, че когато запълнили дупката, целия диск се нацепил. Дано не съм попаднал на такъв.
Дайте идеи за крачетата. Замислям да залепя къси квадратни тръби, в които да влизат квадратни крачета.
Humppa-1 - напреднал
По разкази на очевидци българите в Румъния яко използват дискове от (дискова) брана вместо барбекюта и поркат биричка с чудно приготвени мезета (без мамалига) :D
stiv1961 - майстор
a_atanasov написа:
Дайте идеи за крачетата. Замислям да залепя къси квадратни тръби, в които да влизат квадратни крачета.
На мен този от долната снимка най ми допада.Има по-малко заварки по диска и може да се ползва и на газова пиростия.Задвижил съм двама приятели,които изкупуват скрап и като взема диска ще пусна тема в ,,Направи сам".Стискайте палци, че един такъв диск като нов започва от 60 пари нагоре.

Прикачен файл

валандър.jpg
валандър.jpg (8.9 KиБ) Видяна 9852 пъти

Прикачен файл

пиростия.JPG
пиростия.JPG (62.88 KиБ) Видяна 9852 пъти
filmatoplo - майстор
:) Хе хе -това е оригинала -Мерцедеса на Вальо , със сгаваемата стойка.Моята Валандърка ми била под носа толкова години -естествено като стойка за маса .Утре ще я отрежа с флекса и започвам да го правя -смятам за половин час да го спретна само да не вали . :wink:

Тема "Тиган или барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: