Всичко за дърводелството
Здравейте,
Правя ремонт на стар апартамент, където паркета е реден на рибена кост освен всичко обаче сам си създадох още един проблем - извадих по един ред от 2 съседни страни на стаята за да поставя предстенна обшивка от гипс-картон.
Въпроса ми е по какъв начин да процедирам за пристягане на паркета?
Може ли някой да даде подробно описание на процедурата откъде на къде се започва как се фиксира правия ъгъл между паркетите (до колкото сам разсъждавам това е най- важното)?
Също така как след това да наредя последния ред (сега мястото за паркета е по малко заради обшивката на стените)?
Как да подпра паркета в гипс-картона без да го повредя?
Имам на още една стая да слагам гипс-картон на две от стените. Задължително ли е да махам по 2 реда от паркета или може да поставя предстенната обшивка директно върху него.  Да поясня паркета също е с доста фуги и май не е циклен отдавна.
Благодаря предварително на всички за съветите.
jekasus - майстор
jorometala написа:
Здравейте,
Правя ремонт на стар апартамент, където паркета е реден на рибена кост освен всичко обаче сам си създадох още един проблем - извадих по един ред от 2 съседни страни на стаята за да поставя предстенна обшивка от гипс-картон.
Въпроса ми е по какъв начин да процедирам за пристягане на паркета?
Може ли някой да даде подробно описание на процедурата откъде на къде се започва как се фиксира правия ъгъл между паркетите (до колкото сам разсъждавам това е най- важното)?
Също така как след това да наредя последния ред (сега мястото за паркета е по малко заради обшивката на стените)?
Как да подпра паркета в гипс-картона без да го повредя?
Имам на още една стая да слагам гипс-картон на две от стените. Задължително ли е да махам по 2 реда от паркета или може да поставя предстенната обшивка директно върху него.  Да поясня паркета също е с доста фуги и май не е циклен отдавна.
Благодаря предварително на всички за съветите.
Питай в този раздел на форума - "Сухи и повдигнати подове", ще обърнат повече внимание. За червеното - един сант фуга между паркета и гипсокартона.
Това добре но как да се стегне ако има 1 сантиметър фуга между картона и паркета???
jekasus - майстор
viewtopic.php?f=50&t=23585&start=100 тука ще ти кажат

Тема "стягане на паркет реден на "рибена кост"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: