нито твърда уговоркаТова го имаше. Както и да е, загубихте не само мен като клиент.
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77
- майстор
492 мнения в "Всичко свързано с паркет"
parketmilanov
- специалист
Паркет ясен ,контрастен цвят паркет мербо
финиш -полиуретанов лак сатен
финиш -полиуретанов лак сатен
Здравейте,
Правя ремонт на стар апартамент, където паркета е реден на рибена кост освен всичко обаче сам си създадох още един проблем - извадих по един ред от 2 съседни страни на стаята за да поставя предстенна обшивка от гипс-картон.
Въпроса ми е по какъв начин да процедирам за пристягане на паркета?
Може ли някой да даде подробно описание на процедурата откъде на къде се започва как се фиксира правия ъгъл между паркетите (до колкото сам разсъждавам това е най- важното)?
Също така как след това да наредя последния ред (сега мястото за паркета е по малко заради обшивката на стените)?
Как да подпра паркета в гипс-картона без да го повредя?
Имам на още една стая да слагам гипс-картон на две от стените. Задължително ли е да махам по 2 реда от паркета или може да поставя предстенната обшивка директно върху него. Да поясня паркета също е с доста фуги и май не е циклен отдавна.
Благодаря предварително на всички за съветите.
Правя ремонт на стар апартамент, където паркета е реден на рибена кост освен всичко обаче сам си създадох още един проблем - извадих по един ред от 2 съседни страни на стаята за да поставя предстенна обшивка от гипс-картон.
Въпроса ми е по какъв начин да процедирам за пристягане на паркета?
Може ли някой да даде подробно описание на процедурата откъде на къде се започва как се фиксира правия ъгъл между паркетите (до колкото сам разсъждавам това е най- важното)?
Също така как след това да наредя последния ред (сега мястото за паркета е по малко заради обшивката на стените)?
Как да подпра паркета в гипс-картона без да го повредя?
Имам на още една стая да слагам гипс-картон на две от стените. Задължително ли е да махам по 2 реда от паркета или може да поставя предстенната обшивка директно върху него. Да поясня паркета също е с доста фуги и май не е циклен отдавна.
Благодаря предварително на всички за съветите.
parketmilanov
- специалист
най-добрия вариант на твоя паркет е да се извади да се почисти и да се залепи изцикли ,фугира и лакира.
това с вадене и пристягане никога не дава толкова хубави резултати колкото му се иска на човек.Фугите ще останат даже може и да се увеличават с времето,неприятното скърцане също.
а иначе не е трудно.а дали да 2 реда или направо върху паркета по добре махай по два реда че ако се надуе паркета и си монтирал гипс картона върху него може да се надуе точно там и да сплеска и профилите и гипскартона.а като процедура обади се ще обясня по-подробно ....в по човешко време.
това с вадене и пристягане никога не дава толкова хубави резултати колкото му се иска на човек.Фугите ще останат даже може и да се увеличават с времето,неприятното скърцане също.
а иначе не е трудно.а дали да 2 реда или направо върху паркета по добре махай по два реда че ако се надуе паркета и си монтирал гипс картона върху него може да се надуе точно там и да сплеска и профилите и гипскартона.а като процедура обади се ще обясня по-подробно ....в по човешко време.
Здравейте на всички.
Много полезна тема сте започнали.
Да попитам и аз нещичко....
В къщи навсякъде е теракот (така си купих апартамента). Долния етаж е необитаем. Студ навсякъде, особено зимата. Няма стопляне.
Решил съм да си слагам естествен дъбов паркет тип дюшеме (с по-дълги паркетини), 20-22 мм дебелина.
Не ми се кърти теракота, че ще стане живо чудо у нас от пепел и т.н.
Та питането ми е:
1. Може ли да се лепи естествен паркет върху теракот?
2. Студа пак ли ще си прониква и през дюшемето?
Очаквам всякакви съвети.
Благодаря предварително.
Много полезна тема сте започнали.
Да попитам и аз нещичко....
В къщи навсякъде е теракот (така си купих апартамента). Долния етаж е необитаем. Студ навсякъде, особено зимата. Няма стопляне.
Решил съм да си слагам естествен дъбов паркет тип дюшеме (с по-дълги паркетини), 20-22 мм дебелина.
Не ми се кърти теракота, че ще стане живо чудо у нас от пепел и т.н.
Та питането ми е:
1. Може ли да се лепи естествен паркет върху теракот?
2. Студа пак ли ще си прониква и през дюшемето?
Очаквам всякакви съвети.
Благодаря предварително.
Искам да си направя в къщи ето такова нещо.
Някой може ли да ми каже какво е това, като гледа снимката?
С какво е оцветено?
Какви са размерите на паркетините.?
Лакирано ли е, омаслено ли е и т.н.?
Може ли да постигне всичко това с дъбов паркет тип дюшеме?
Зная, че е трудно да се прецени само по една снимка, но който има желание нека се опита да ми помогне.
Благодаря на всички предварително!
Някой може ли да ми каже какво е това, като гледа снимката?
С какво е оцветено?
Какви са размерите на паркетините.?
Лакирано ли е, омаслено ли е и т.н.?
Може ли да постигне всичко това с дъбов паркет тип дюшеме?
Зная, че е трудно да се прецени само по една снимка, но който има желание нека се опита да ми помогне.
Благодаря на всички предварително!
Chefo77
- майстор
Това според мен е американски орех, готов лакиран, с фаска. Вероятно произведен в Китай 
Паркетините предполагам са 10-ина см широки (съдейки по дълбочината на стола). Не е точно определена дължина, микс е.
Ако решиш да си правиш нещо подобно и имаш подов конвектор, вкопай решетката в паркета. Много по-красиво е.

Паркетините предполагам са 10-ина см широки (съдейки по дълбочината на стола). Не е точно определена дължина, микс е.
Ако решиш да си правиш нещо подобно и имаш подов конвектор, вкопай решетката в паркета. Много по-красиво е.
Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература