Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
cybersas - специалист
Здравейте,

Купихме си Бугенвилея - около 80 см - с белички цветове. Пльоснахме я на балкона и заминахме за уикенда - връщаме се - гледаме - станала розова?!?!?! А ние си я искаме бяла? Ква е тая куца схема?

Ако някой има идея - нека сподели.

Месри предварително :partyman:
Делян - специалист
За бугенвилията знам, че цветовете са винаги бели. Това розовото, което виждате са прицветниците, а истинския цвят е вътре в тях. Може би това е заблудило продавачите.

Все пак декоративната стойност е точно на прицветниците, така че ще си я търпите розова :-D
cybersas - специалист
Делян написа:
За бугенвилията знам, че цветовете са винаги бели. Това розовото, което виждате са прицветниците, а истинския цвят е вътре в тях. :-D
Аааа - не - написaл съм - като я купихме беше ЧИСТО БЯЛА - никакво розово - никъде - нито по цветовете - нито в тях. Два дни по-късно (на балкон, целодневно слънце) - всичко е розово :(

Хе хе - сега е вътре - пак на светло - да не я е опрашило нещо?
Аз също имам две бугенвилеи, едната се оцвети също в розово, въпреки че в началото беше бяла! Могат да се опрашват, а до нея имаше цикламена! В момента е с втори цъфтеж и изглежда ето така прицветника:
Изображение
и ето как изглеждаше лятото:
Изображение

дори имаше силно цикламени петна по нея ! Иначе е благодарно и красиво цвете иска само вода и мноооого слънце ! Орязване на есен и изчакване до пролетта , когато пуска нови клонки, които цъфтят обилно! :heart:
cybersas - специалист
Много е хубава, браво... Ама аз не знам някой около нас да гледа, а за няколко часа на балкона - порозовя. Все тая - сега няма никакъв цвят - минахме я с ножицата, ако е топло - дано пак цъфне да ни радва :)
Последна промяна от cybersas на ср сеп 28, 2011 9:06 am, променено общо 1 път.
Бугенвилеята има зимен период на почивка, ще и окапят листенцата и ще остане голи трънчета и пръчки .......Трябва да се полива колкото да не пресъхне и се държи на хладно , не студено! Тя почива и напролет с нова сила започва, но както писах горе само новите клончета цъфтят така, че яко рязане сега и повече напролет!

това е бяла бугенвилея , от която ще ми пратят резник защото наистина е бяла ........Та съвета ми е да си захващаш от резници /ако не те притеснява/ от видяни вече цветя! Поне ги виждаш как са цъфтяли !

Изображение
cecovili - напреднал
Здравейте,
порозовяването на листата се дължи на слънцето. При излагане на светлина в крайните листа на бугенвилеята се отделят пигменти и те порозовяват или почервеняват. За да са бели листата отделянето на тези пигменти трябва да е прекратено, поради генетични или други причини.
Родопея написа:
Значи все пак има БЯЛА бугенвилея с такива прекратени наченки на пигментация, защото .......на последната снимка е ......също на слънце и при същите условия , но си е бяла ....... :heart:
Явно - да. Ама на нас ни я продадоха за бяла обесниците :) Не че и така не си е хубава, ама мамят гадовете :)

Тема "Бугенвилея - странна работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: