Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ozimen - специалист
Spokoiniq написа:
Не, в газобетон само резбата няма да лови.Не разбрах защо не става с шпилки през стената?
Всички стени от обратната страна са направени и боядисани и собственика не желае такъв вариант.
jekasus написа:
Напълно съм сериозен, не падат :lol:, чакам поне една от 15 броя да се потроши. Ако не греша комплекта е на FISCHER. Утре вечер ще ги цъкна с телефона.
Това държи само върху картона и не мога да дам гаранция за такъв монтаж.С такива мисля да захвана полуботуша към картона.
chapara написа:
Е ,ясно че с дюбел :lol: :roll:,завиваш го да подхване резбата от вън ,бой с чука и мамата в пробитата вече дупка,с две гайки,на контра почваш да навиваш докат затегне,и на там малко творчество :wink:
Не разбрах какъв дюбел се използва икъде бой с чука....
Spokoiniq - майстор
През картона проходна дупка, ще си намериш пластмасови втулки с вътрешен диаметър колкото шпилката, по-дебелостенни, за да ти е по-широка дупката, примерно от монтажен комплект за мивка.През проходната с перфоратира с ограничител си дупчиш в стената за дюбел по избор.има български шпилки за монтаж, с различна дължина, като тези в комплект за мивка, но доста по-дълги, в Бриколаж съм виждал, български, и другаде трябва да ги има.Бодваш в стената дюбела, начукваш го с нещо подходящо, като дорник, после слагаш проходната втулка в картона(да не се раздробява където минава шпилката), с поизпилена шапка, да не ти повдига мивката, че нали са като "гъбка" или шестостен(фишерските), и навиваш шпипката с две гайки, оттам монтираш мивката и не е зле силикон монтажен да мазнеш отзад.И те така...
genkogenev - специалист
Аз бих го напомпил с монтажна пяна между картона и стената/ама не много да не стане като бременна хлебарка картона :-D / Той двоен ли е ? .
След като стегне се получава доста стабилна повърхност за закрепене / няма да тангира / и после с подходящо дълги дюбели за газобетон + лепило към картона / за сигурно/ и така .
Не разбрах ще има ли " ботуш " под мивката ? Ако има - това е допълнителна опора .
root666 - специалист
А ве, досега да беше намерил втори човек да ти държи мивката, докато завиваш дърводелските винтове...
jekasus - майстор
Не са на FISCHER :lol: ако картон и плочки ще държи, ако само картон(един пласт) и аз няма монтирам по този начин.
Цената им спекулантска - 17 лв. и стотинки и 22 лв. и стотинки, преди две години правих компромис между метален дюбел, шпилка 6 мм и пласт. шайби от стандартен комплект за мивки. Няколко от тези мивки са монтирани на преградна стена от гипсокартон на боя.

Прикачен файл

DSC_0144.jpg 1

Прикачен файл

DSC_0145.jpg 1
ozimen - специалист
Днес монтирах мивките по метода на Чапара,стана перфектно-дюбел ф10х100 за тухла,заострена шпилка М8 с две гайки и се навива колкото трябва ,реже се на размера и се слага мивката. :prayer: :partyman:
chapara - майстор
ozimen написа:
Днес монтирах мивките по метода на Чапара,стана перфектно-дюбел ф10х100 за тухла,заострена шпилка М8 с две гайки и се навива колкото трябва ,реже се на размера и се слага мивката. :prayer: :partyman:
:roll: :wink:
Теди - специалист
С дюбели за картон, мивката намазана със силикон отзад и ... воалла.
IJAN - специалист
Теди написа:

Да не стане някой път като се подпреш върху мивката да я търсиш след това на пода.
chapara - майстор
IJAN написа:
Теди написа:

Да не стане някой път като се подпреш върху мивката да я търсиш след това на пода.
Какво ти подпиране,треба да можеш да метнеш гаджето от горе на мивката и....
Преди години ми падна една мивка ,...и като попитах как ,ми казаха ....,ми докато къпех 4 годишното дете в мивката :-D :-D :-D :-D #-o

Тема "Монтаж на мивка върху гипскартон.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: