Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
Здравейте колеги,това са три от петте сорта грозде които растът по-асмалъка ми,някой има ли идея какви сортове е това грозде?

Прикачен файл

DSC_05.jpg 5.

Прикачен файл

DSC_04.jpg 4.

Прикачен файл

DSC_3.jpg 3.

Прикачен файл

DSC_2.jpg 2.

Прикачен файл

DSC_1.jpg 1.
boltik - специалист
Здравейте,за първата снимка съм почети сигурен,че е мискет.На мискета зърната се избистрят неравномерно.Втората снимка е някакъв бял винен сорт.Рекацители,юни блан от тях сортове.Третата има равномерни зрънца,предполагам,че е десертно.Четвъртата снимка я уприличавам на гъмза.Много-силно расте,големи тлъсти листа и пръчките червенеят.Петата снимка е винен сорт,от къбернетата.При определянето играе роля още листата и пръчките и най вече вкусът.Предполагам,че асмата е стара и лозите са нашенски сортове.
forski - специалист
Само да уточня че на снимка 1 и 2 гроздето е едно и също,на снимка 3 и 4 е втория вид и на снимка 5 е третия вид грозде :)
boltik - специалист
Да аз ги брояа от горе надолу.Грешката е при мен :idea: #-o
Но и така да е едва ли някой би познал 100% сорта по-снимка.Забелязваш ли на втората снимка зрънцата изглездат леко продълговати.Това е така,защото е снимано от друг ъгъл.Получава се зрителна измама.Не знам още дали знаеш,че лозите при нужда се поливат.При сушева година бащама ми ги поливаше по-два пъти на седмица,с маркуча на корена и то на съвсем слаба струйка.Поливаше,докато започнеше да се избитря грозда.За торенето задълзително всяка година сменяше пръста около корените с огнила тор.Резултатът беше почети 50% повече грозде.Не-равномерните зърна са последица от две неща:Лозата е слаба и си я оставил много на плод или сушата я мъчи.
Последна промяна от boltik на пон окт 03, 2011 1:07 pm, променено общо 3 пъти.
forski - специалист
1 и 2 е едно и също грозде на две различни снимки:)

Тема "Какъв сорт е това грозде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: